Näyttelijä Edward Norton pohdiskeli, polttaakko pilveä elokuvan kuvauksissa

4 10 2009

Näyttäisikö pilvessä oleminen paljon paremmalta kuin pilvessä olemisen näytteleminen elokuvassa, mietiskeli Norton esittäessään ruohoa kasvattavaa roolihahmoa elokuvassa ”Leaves of grass”.

Norton esittää elokuvassa kaksoisveljeksiä: huippuprofessori Billiä ja Bradya, jota näyttelijä kuvaili ”vesiviljeleväksi puutarhanhoidon neroksi, joka on kehittänyt tavan kasvattaa Amerikan turboahdetuinta pilveä”.

ed

Billin kyläillessä Bradyn luona Oklahomassa, ei kestä kauaa ennen kuin akateemikko iskee kyntensä velimiehen kätköön. Valmistautuessaan elokuvaan Norton mietti, pitäisikö hänen lähestyä kaksoisroolia todellisesta metodinäyttelemisen näkökulmasta.

”Pohdin, näyttäsikö pilvessä oleminen paremmalta kuin pilvisen näytteleminen”, hän kertoi äskettäin Toronton elokuvafestivaaleilla.

Hän tajusi kuitenkin ennen pitkää, että elokuvantekemisen vaatimukset tekivät ajatuksen polttelusta epärealistiseksi. ”Totuus on, että elokuvien tekeminen on niin – – erityisesti, kun esittää jotakin sellaista kuin kaksosia – – siinä on pakko pystyä keskittymään. En usko, että pystyisin toimimaan tilanteen vaatimalla tavalla.”

Eräässä vaiheessa haastattelua Norton sanoi kuitenkin ovelasti virnistäen: ”Olemme nyt Kanadassa, ja vesiviljelty tavara täällä päin on tosi huolella tuotettua!”

Vaikka hän ei ollutkaan pilvessä kuvauksissa, Oscar-ehdokkaana ollut näyttelijä toi menneitä yrttikokemuksiaan hahmoihinsa. Erityisesti kohtaamisia lääketason tuotetta mukanaan tuoneiden kaverien kanssa. ”Muistan, että minulla oli sellainen tunne että minut nostettiin ylös korvistani”, hän muisteli. ”Elokuvassa on kohta, josta pidän hyvin paljon, kun professoriveli ottaa ensimmäiset henkoset veljensä turboluokan erityistuotteesta, hänen leukapielensä leviävät isommaksi kuin hänen päänsä. Nauran kun katson sitä. Minusta se on aika tarkka kuvaus.”

Yksi asia, joka ei saa Nortonia hymyilemään, on kannabiksen kieltolaki – hän on suuri laillistamisen puolestapuhuja, kutsuen sitä ”pelkästään järkeväksi”.

”Kulttuurissamme on tätä naurettavaa tekopyhyyttä, jotkut kontrolloidut aineet ovat laillisia, toisin kuin jotkut muut”, hän jatkoi. ”Taloudelliset argumentit, argumentit liittyen toimeenpanoon, turvallisuuteen ja hoitoon, ovat jotain, mihin meidän on päästävä, järkevämpään tilanteeseen.”

Lähde:

http://www.mtv.com/movies/news/articles/1622328/story.jhtml


Toiminnot

Information

Yksi vastaus

7 10 2009
Tutkari

Jes!

Edward Norton on vitun kova jätkä!!

Jätä kommentti