Viisi asiaa, joita media ei halua sinun tietävän kannabiksesta

2 10 2009

Tuoreimmat tieteelliset tutkimukset osoittavat, että kannabis ei tuhoa aivojasi, eikä se aiheuta keuhkovaurioita tupakan tavoin – mutta näitä faktoja et kuule perinteisistä uutisista.

Tiedelehti Science julkaisi lähes neljä vuosikymmentä sitten New Yorkin yliopiston sosiologi Erich Gooden artikkelin, jossa kerrottiin median osallisuudesta kannabiksen kieltolain ylläpitämiseen.

Hänen mukaansa ”Testit ja kokeet, joissa keskitytään esittelemään kannabiksen käytön tuhoisaa vaikutusta, saavat valtaisan huomion mediassa ja niiden johtopäätökset hyväksytään valtaväestössä faktoina. Mutta sitten kun nämä tutkimukset kumotaan huolellisesti, tai jos myöhemmät löydökset ovat ristiriidassa alkuperäisväitteiden kanssa, sitä ei huomioida lainkaan.”

Katsaus nykypäivän valtavirtamediaan osoittaa, että vain vähän on muuttunut. Uutiskanavat antavat yhä vain vähän painoarvoa tieteellisille tutkimuksille, jotka horjuttavat Yhdysvaltain hallituksen pitkäaikaista huumepropagandaa. Pahimmissa tapauksissa ne jätetään täysin vaille huomiota.

Seuraavaksi esittelemme viisi viimeaikaista tarinaa, jota nykypäivän media ei halua sinun tietävän kannabiksesta:

schizophrenia_258785

1. Kannabiksen käytöllä ei ole yhteyttä skitsofreniaan

Parin viime vuoden aikana kansainvälinen media on kernaasti julkaissut tutkimustietoa, jonka mukaan kannabiksen käytöllä on yhteys mielenterveyden ongelmiin.

Kenties kaikista näkyvimmin kerrottiin vuoden 2007 raportista, jonka mukaan kannabis ”voi lisätä riskiä psykoosihäiriöihin myöhemmin elämässä 40 prosentilla”. Tätä korostivat etenkin Yhdysvaltain huumevastaiset virastot.

Onko siinä siis perää, että kannabiksen käyttö lisää mielisairauksia? Ei laisinkaan, kertoo heinäkuinen tutkimusartikkeli Schizophrenia Research -lehdessä.

Brittiläisen Keelen yliopiston lääketieteellisen koulukunnan tutkijat vertasivat kannabiksen käytön ja skitsofreniatapausten suhdelukua Briteissä vuosien 1996 ja 2005 välillä. Tutkijoiden mukaan ”skitsofrenian ja psykoosien esiintyvyys ja yleisyys olivat joko vakaita tai laskusuunnassa” kyseisen ajanjakson aikana, vaikka kannabiksen käyttö kansalaisten keskuudessa oli noususuhdanteessa.

”Skitsofreniadiagnoosien ja psykoosien odotettu nousu ei toteutunut yli 10 vuoden ajanjaksolla”, tutkijat päättelivät. ”Tämä tutkimus ei siten tue erityistä syy-yhteyttä kannabiksen käytön ja psykoottisten häiriöiden välillä. – – Tämä tukee aiempia olettamuksia, joiden mukaan kannabiksen käyttäjien määrän kasvu ei aiheuta mielenterveysongelmien lisääntymistä”.

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä muutama kansainvälinen uutistoimisto on raportoinut tutkimuksesta. Sen sijaan yksikään yhdysvaltalainen (tai suomalainen -toim.huom.) uutiskanava ei ole julkaissut tutkimusta.

keuhkot

2. Kannabiksen savu ei vaurioita keuhkoja kuten tupakka

Kaikki tietävät, että pilvenpoltto on ainakin yhtä vaarallista, ellei jopa vaarallisempaa keuhkoille kuin tupakointi. Vai mitä?

No ei ole, kertoo uusiseelantilainen tutkimus elokuulta European Respiratory Journalissa.

Uusiseelantilaisen Otagon yliopiston tutkijat vertasivat kannabiksen ja tupakan polttamisen vaikutuksia keuhkojen toimintaan yli 1000 aikuisella.

He raportoivat: ”Kumulatiivinen kannabiksen käyttö assosioitui suurempaan vitaalikapasiteettiin (se määrä ilmaa, joka voidaan voimakkaasti puhaltaa ulos täysistä keuhkoista), keuhkojen kokonaistilavuuteen, toiminnalliseen loppukapasiteettiin (keuhkoissa oleva ilmamäärä passiivisen uloshengityksen lopussa) sekä jäljelle jäävään tilavuuteen.”

”Kannabiksella todettiin yhteys myös suurempaan hengitysteiden vastustuskykyyn, mutta ei uloshengityksen tilavuuteen sekunnin mittauksella (maksimimäärä ilmaa, joka voidaan puhaltaa ulos ensimmäisen sekunnin aikana vitaalikapasiteettitestissä), nopeutetun uloshengityksen suhdelukuun tai siirtokertoimeen. Sitä vastoin tupakan käyttöön liitettiin alempi uloshengityksen tilavuus (sekunnin mittaus), alempi nopeutetun uloshengityksen suhdeluku, alempi siirtokerroin sekä suurempi staattinen keuhkotilavuus, mutta ei hengitysteiden vastustuskyky.”

Heidän loppupäätelmänsä oli, että ”Kannabiksella näyttäisi olevan tupakkaan verrattuna erilaiset vaikutukset keuhkoihin”.

Kuten ennustaa voi, tiedemiesten ”epämiellyttävä totuus” ei saanut palstatilaa yhdessäkään mediassa.

brains

3. Kannabiksen käyttö ei vahingoita, vaan voi jopa suojata aivoja

Tuhoaako pilvenpoltto aivosoluja? Alkoholi varmasti tuhoaa, ja monet kannabislainsäädännön muuttamista vastustavat tahot väittävät, että kannabiksen tuhoisat vaikutukset aivoihin olisivat jopa pahemmat. Ovatko he oikeassa?

Eivät, ainakaan tänä kesänä ilmestyneen Neurotoxicology and Teratology -julkaisun artikkelin mukaan.

Kalifornian yliopiston tutkijat San Diegossa tutkivat valkoisen aineen eheyttä nuorilla, joilla on historiaa ylenpalttisen juopottelun tai kannabiksen käytön osalta. Raportin mukaan alkoholin suurkuluttajilla (pojat jotka joivat yli viisi annosta, tytöt jotka joivat yli neljä annosta kerralla) näkyi vaurioita valkoisessa aineessa kahdeksalla aivojen osa-alueella.

Sen sijaan alkoholin suurkuluttajilla, jotka käyttivät myös kannabista, näkyi vähemmän vaurioita seitsemällä alueella kahdeksasta.

”Juopottelijat, jotka käyttivät myös kannabista, eivät näyttäneet yhtä yhdenmukaisia poikkeamia verrattuna raittiisiin, kuten pelkkien juopottelijoiden ryhmässä oli”, tutkijat päättelivät. ”On mahdollista, että kannabiksella saattaa olla joitakin hermoja suojelevia ominaisuuksia, kun kyse on alkoholiin liittyvän hapettavan stressin tai glutamaatin tai vastaavien aineiden aiheuttamien hermosolukuolemien vähentämisistä”.

Tähän päivään mennessä, ainoastaan kourallinen Yhdysvaltojen uutiskanavista (eikä yksikään suomalainen -toim. huom.) on raportoinut tutkimuksesta.

gate

4. Kannabis on päätepysäkki, ei niinkään portti koviin huumeisiin

Hälyttävät väitteet siitä, että kannabiskokeilut väistämättä johtavat muiden laittomien huumeiden käyttöön jatkuvat yhä mediassa, vaikka tilastotiedot osoittavat, että valtaenemmistö kannabiksen kokeilijoista ei koskaan siirry esim. kokaiinin tai heroiinin käyttäjiksi.

Tämän lisäksi, on valmistumassa uusi tutkimus, jonka mukaan kannabis saattaa myös hillitä käyttäjän halua siirtyä ns. koviin huumausaineisiin.

Neuropsychopharmacologyn kesäkuun numerossa pariisilaiset tutkijat päättelivät, että suullisesti nautittu THC eläimillä hillitsi taipumusta opiaattiriippuvuuteen.

Lisäksi tänä kesänä, New Yorkin osavaltion Psykiatrisen instituutin tutkijat raportoivat American Journal on Addictions -julkaisussa, että vieroitushoitopotilaat, jotka käyttivät kannabista ajoittain, pysyivät todennäköisemmin mukana opiaattihoidossa loppuun saakka.

Vaikka lehdistötiedote ensinmainitusta tutkimuksesta julkaistiin physorg.comissa heinäkuun seitsemäntenä, kumpikaan näistä tutkimuksista ei saanut huomiota valtamediassa.

hasispiikki

5. Hallituksen kannabiksenvastaiset mainokset eivät hillitse, vaan ennemminkin kannustavat kannabiksen käyttöön

Tokihan monet meistä tietävät, että Yhdysvaltain hallituksen 2 miljardin dollarin mainoskampanja kannabista vastaan epäonnistui vakuuttamaan katsojat kannabiksen haitallisuudesta, mutta kukapa olisi arvannut, että tulokset olivat näinkin huonoja?

Health Communication -julkaisun verkkoartikkelin mukaan Pennsylvanian yliopiston Annenbergin tiedonvälityksen laitoksen kyselytutkimus osoittaa, että hallituksen yleisötiedotteet vain kannustivat kannabiksen käyttöön.

Tutkijat mittasivat yli kuudensadan 12–18-vuotiaan nuoren asenteita sen jälkeen, kun he olivat katsoneet 60 hallituksen rahoittamaa kannabisvastaista mainosta televisiosta.

He kiinnittivät huomiota erityisesti siihen, oliko kannabisaiheisen kuvaston käyttäminen (marihuanasavukkeiden käsittely, kannabiksen polttamisen kuvaaminen) yhteydessä katsojien kannabiksen käytön rohkaisemiseen.

Viestit, joissa kuvattiin teinejä yhdistettynä kannabikseen, olivat ”selvästi vähemmän tehokkaita kuin muut”, tutkijat kertovat.

”Mainosten kannabiskohtausten negatiivinen vaikutus ei poistu, vaikka mukana olisikin voimakkaita kannabiksenvastaisia argumentteja, ja vaikutus koskee etenkin nuorisoryhmiä, jotka usein ovat tällaisten kannabisvastaisten mainosten kohderyhmää (varsinkin korkean riskin nuoret)”, tutkijat päättelivät. ”Näille nuorille kannabisvastaiset mainokset eivät välttämättä ole hyvä strategia”.

Lienee tarpeetonta sanoa, että yksikään valtamedian uutiskanava – varsinkaan ne, jotka lahjoittivat mainosaikaa useille näistä ahdistavista mainoksista – ei ole julkaissut tätä tutkimusta.

Lähde:

http://www.alternet.org/media/142815/5_things_the_corporate_media_don%27t_want_you_to_know_about_cannabis


Toiminnot

Tietoja

147 responses

6 10 2009
Mika

Hienoa uutisointia – ja tärkeä pointti tehty! Jatkakaa hyvää työtä!

2 04 2013
Minä

Ei tämäkään artikkeli sisällä sen luotettavampaa tietoa kuin massamedian uutisoinnit. Kummassakin on kyse puolueellisesta mielipiteestä, eikä kumpikaan vastapuoli tuo kannattamansa puolen heikkouksia esille.

2 04 2013
kokonainen apina

löydäppä ittes! 😀 valtamedia/valtio tuo tarvittavat negatiiviset asiat esille tehdäkseen mielipiteensä selväksi.. tiedettä taas koskettaa ainoastaan totuus.

3 04 2013
jonne

Jos toi äskeinen ois pelkkää faktaa, niin maailmalla ei kuolis kannabikseen ihmisiä niinku tällä hetkellä.

5 04 2013
supermies

kerroppas kuinkapaljon kannabiksen aiheuttamia kuolemia tunnetaan? Kannabikseen kuoleminen on käytännössä mahdotonta, ainakin yliannostuksen muodossa. Historia ei tunne yhtään kannabiksen yliannostuksesta aiheutunutta kuolemaa. Kannabiksen tappavan kerta-annoksen on arvioitu poltettuna olevan n. 15kg.

3 09 2013
Henri Vikström

Tarkottaa varmaan crakiä :DD

12 09 2013
Paavo Ilves

Kannabiksen yliannostukseen ei ole KOSKAAN kuollut ketään…

28 11 2013
Pössis

Esim. Bruce Lee, Noin mainitakseni.

24 01 2014
Herätystä

Bruce Lee kuoli Aivoödeemaan?

28 11 2013
Retard?

DYYYD =D Kannabiksen käytön johdosta ei oo kuollu vielä ykskään ihminen koskaan.

18 12 2013
Nimetön

Haha 😀 maailmas ei oo yhtn kuolemaa joka olis kannabiksen aiheuttama! ota selvää faktoistas ennenku tuut pätee!

19 12 2013
rasta

tää onki jonne, se mistään mitää tiiä

25 01 2014
troool

Trollllllll

3 04 2013
Minä taas

Tiedettä koskee totuus, mutta tässäkin artikkelissa vaan siinä määrin missä se on kannabiksen kannalta suotuisaa eikä mainitse monia haittavaikutuksia.

6 10 2009
Mati

oha se näinkin, mutta kannabiksen käyttäjät kärsivät useimmiten masennuksesta. Kaikella on kääntöpuolensa, myös kannabiksella.

7 10 2009
Puhv

tosin onko käyttäjilä ennen kannabiksen käyttämistä masennuksen oireita..en voisi sanoa että yksin kannabis aiheuttaisi masista… joka asiasta löytää huononpuolen kun tarpeeksi kääntää kiviä.. koitetaan nyt vaan etsiä niitä positiivisia juttuja.. eks yeah 😉

24 04 2010
nimetön

Ehkä se masennus johtuu siitä depressisyydestä miten tämän maan valtiovalta on aiheuttanut ihmiselle.

10 10 2010
agrgre

Nyt tuli kyllä uusi väite omille korvilleni. Itse olen nimittäin kuullut täysin päinvastaista.

2 04 2013
Nimetön

Tässä on aina tää muna vai kana, masennuksesta kärsivät ettivät helpommin aineen jolla saa oloa parannettua, kuin hyvin menestyvät elämäänsä tyytyväiset.

2 04 2013
Nimetön

aktiivisesti kun käytät kannabista nii kyllä masennus siitä tulee (: ihmisen aivot tuottaa luonnostaan hyvänolon hormonia (mikä sen nimi ny sattukaan olee, en juuri nyt muista). mutta ku toistuvasti käyttää kannabista, josta saa kyseistä rentoutunutta ja hyvää oloa myös, aivot tajuu pikkuhiljaa ettei niitten tartte kehittää tätä hormoonia enää ku ne saa sen hyvänolontunteen muualta. sitten ku oot vähääkään pidempään polttelematta nii sä et saa kyseistä hyvänolontunnetta mistään niin siitä kehittyy pikkuhiljaa masennus. et saa enää hyvää oloa mistään muusta ku kannabiksesta tai sitten viinasta.

12 09 2013
Paavo Ilves

Miten voit saada alkoholista hyvänolon tunteen kun vaikutukset aivoihin on kannabiksella ja alkoholilla täysin erilaiset? Lisäksi itselläni on useita tuttuja jotka polttelee silloin tällöin ja ei ne kyllä masentuneita ole…

PS. Kannabis vaikuttaa aivojen takaosassa olevaan osaan, joka säätelee mielihyvän tunnetta, alkoholi sen sijaan vaikuttaa suurimpaan osaan aivoja.

18 12 2013
herra_myy

Ei aivoja ihan niin helposti huijaa 😉

27 01 2014
tietävä

tämä kaveri puhuu täyttä totta! been there done that! 🙂 mutta elämä opettaa ja olen todellakin kannabiksen puolella tässä asiassa.. masennusta et saa aikaiseksi pelkällä kannabiksen viihdekäytöllä mutta esimerkkinä minä poltin KAUAN päivittäin kannabista hoitaakseni pois masennustani, ja tähän tarkoitukseen se toimii, muttakun haluatkin tai muuten vain lopetat joka päiväisen pajauttelun kyllä se jälkensä jättää!

2 04 2013
Baconcheese burger (@salmon_snake)

Miks näissä aina unohdetaan että kannabiksen laittomuus muokkaa myös käyttäjäkuntaa? Ei kaikki alkoholinkaan käyttäjät ole alkoholisteja. Ja jos nämä masentuneet sitten hakeutuvat yrtin pariin, koska ei mitään väliä jos jää kiinni (toivo on menetetty omasta mielestä).

2 04 2013
Herätys pahvit

Kohta 1:
voi lisätä riskiä psykoosihäiriöihin myöhemmin elämässä 40 prosentilla”

Voi lisätä? lisääkö vai ei ja kuinka monella?ja että voi lisätä 40%
eihän tässä nyt sitetty mitään faktaa niin aika heikoilla on
tuo ensimmäinen väite.
Ja siitähän ei ole minkäänlaisia perusteita. että aiheuttaisi skitsofreniaa niille joilla muuten ei olisi siihen taipumusta

Kohta 2:
Heidän loppupäätelmänsä oli, että “Kannabiksella näyttäisi olevan tupakkaan verrattuna erilaiset vaikutukset keuhkoihin”.

Kuten ennustaa voi, tiedemiesten “epämiellyttävä totuus” ei saanut palstatilaa yhdessäkään mediassa

Voi jeesus.. onko ihme ettei tämä tiedemiesten ”epämiellyttävä totuus” ei paljo saa huomiota jos lopputuloksena on _ERILAISET VAIKUTUKSET_
Sen nyt luulisi kaikkien tietävän ettei minkään savun hengittäminen ole terveellistä, mutta se ero tupakanpolttoon että kannabikseen ei ole lisätty yli 4000 erilaista myrkkyä joiden on tarkoitus saada tupakka maistumaan paremmalle ja saada röyhyttelijä koukkuun siihen tupakkan.
Ja pikaisesti mainitsen vielä et ”vapottaminen” eli kannabiksen höyrystäminen ja höyryn nauttiminen on paljon terveellisempää kuin polttaminen.
en viitsi siitä enempää tässä jauhaa, käykää lukemassa jos kiinnostaa ja
muistakaa lukea useammalta kuin 1 sivulta ennen kuin muodostatte minkäänlaista mielipidettä asiasta

kohta 3:
Eli se mitä tosta sain irti.. kannabis suojaa mun päätä WOOO
mut tutkijalta tekis mieli kysyä silti, että miksi testissä piti käyttää alkoholisteja? vaikka se onkin laillinen ja täysin
haittavaikutukseton nautintoaine (:D)
Oilisihan siihen voinut laittaa vaikka kovan luokan herooinitykittäjiä ja sitte poltattaa niillä kannabista ja kattoo mitä päälle käy?
Mutta kuitenkin, alkoholin vaikutuksesta nuppiin tämä kohta ennemminkin oli. ja miten kannabis vaikuttaa alkoholin jo tekemiin tuhoihin

kohta 4:
niinpä näinäpä ei ole portti kovempiin huumeisiin.
ja niille joiden mielestä on ni miettikääpä huviksenne seuraavaa

KOVAT HUUMAUSAINEET <— kannabis <—– tupakka, alkoholi
että mikä on portti ja mille

kohtaan 5 en jaksa paneutua, kun ei millää kannabiksen terveellisyyten liity ja meinaa loppua jo mielenkiinto tästä avautumisesta.
sekä tulin lukeneeksi muutanam kommentin
jonka jälkee tajusin miten turhaa on sanoa mitään kun kuitenkin menee aivan tyhjille korville kun kommenttien luokka on tätä:
Pilvenpolttajan rikas elämä:

"PILVENpolttelija puuhuu siitä miten on hyvä poltella PILVEE ja miten PILVI on hyväksi ja miten PILVI ei oo pahaksi. Ja niin se elämää elämänsä ulkopuolella onnellisena loppuun asti."
-Jep tätä se varmasti on 24/7

"aktiivisesti kun käytät kannabista nii kyllä masennus siitä tulee"
-oh really? ihan oikeen 100% kannabiksen käyttäjistä tulee sitten masennus.. tämä kommentti avasi silmäni 😀

pahoittelut vielä jos pahoitin jonku mielen
tai puhuin jossain vaiheessa asian ohi

22 04 2013
Nimetön

joku ainakin tajuaa

3 04 2013
lirka hamilainen

Mutta kannabista käytetään usein myöskin masennuksen hoitamisessa.

3 04 2013
jokuplazki

Kannabis aiheuttaa masennusta 1/10 ja alkoholi 1/5 , Et mietis vähä…

12 09 2013
Paavo Ilves

Alkoholi ei kyllä todellakaan auta masennuksessa, ehkä melkeen vaan lisää masennusta…

27 09 2013
Onnellinen.

Auttaa se paremmin ku yksikään lääkärin määräämä kemikaali ! Olen elävä todiste siitä.

7 10 2009
keijo

minut on aivopesty.

7 10 2009
Nimetön

Täysi päihteettömyys on vielä terveellisempää.

12 03 2010
nimetön

Mutta ajatteleppa krooninen jatkuva kipu 24/7 jokapuolella kehoa, mihin ei auta kuin morffiini, puhun kokemuksesta-olen kärsinnyt valtavista kivuista jo kahdeksan vuoden ajan. Löysin kannabiksen n. puolitoista vuotta sitten ja suosittelen sitä kyllä kipupotilaille joille ei muuta helpotusta ole. Ennemmin käytän kannabista kuin morffiinia !!!!!!!! Paljon turvallisempaa !!!

13 03 2012
Ongelman alkulähteille

Kannattaa mielummin paneutua siihen mistä kipu johtuu..

7 07 2012
Tohtori 33

Ei tietenkään kukaan käytä kipulääkettä jos kivun syy on poistettavissa, daa?

7 07 2012
dr3tri

Ei tietenkään kukaan käytä MITÄÄN kipuja lievittääkseen jos niiden alkuperäinen syy on eliminoitavissa. Aika itsestäänselvyyden kyllä heitit…

Kannabis on toisaalta hieman erilainen tapaus kun niin moni ihan tykkää sen käyttämisestä -mitä ei voi sanoa kovinkaan monista lääkkeistä- joten voi olla että yrttiä joku voisi hyvinkin käyttää oli se kivun alkuperäinen syy sitten mikä tahansa ja poistettavissa tai ei.
Jos tykkää poltella niin ihan hvyin voi jatkaa vaikka mitään kipuja ei enää olisikaan.
Ei se ole keneltäkään pois. Porkkanaakin saa syödä. Samoin tomaattia. Montaa muutakin terveellistä asiaa kannustetaan nauttimaan mahdollisimman usein.

2 04 2013
Nimetön

Kannattaa katsoa Prisma dokkari tutkimuskohteena LSD. Puhutaan myös siitä että LSD auttaa itsemurhapäänsärystä kärsiviä 4/5 tms. Ja tähän ei siis auta mikään kipulääke. Avaa ehkä vähän silmiä, että kannabis, LSD, psilosybiini eivät ole vain vaarallisia huumeita.

19 02 2012
Töröpää

Höpö höpö..

7 10 2009
Uni

Kannabis aiheuttaa yleensä ohimenevää masennusta joka taukoilemalla katoaa.
Oha se paska homma sillon ku ei osata ottaa itteä niskasta kiinni. Vastuuta siinä hampunkin polttelussa pitää olla vaikka ei muistutakkaan siitä kivuliaalla krapulalla.

5 03 2012
Nimetön

yhdyn tähän. olen ollut tietoinen lievästä masennuksesta jo vuosia, jopa vuosia ennen ensimmäistä kannabis kokeilua! Polttelen edelleenkin silloin tällöin, eikä masennus pahempaan suuntaan ole menossa.

7 10 2009
Neutraali

Kannabis todellakin voi ja AUTTAAKIN masenutunutta tuntemaan parempaa oloa ja parantamaan sitä kautta elämäänsä. On hyvä olo niin on myös aikaa miettiä mikä mättää ja kuinka jatkaa. Kannabis kohenta mielialaa ja tekee kaikesta mukavempaa (ellei itse mielen sisällä sekoile ja tee siitä negatiivista). Järki puhuu.

Käytä kannabista oikein = vietä monta kertaa tehokkaampaa ja mukavempaa elämää.

7 10 2009
jumppajamppa

Mahtavaa mahtavaa! katkaistaan medioilta niskat ja tuodaan totuus julki! Yrtti ei masenna, jos siitä ei tee ”elämäntarkoitusta”. (mielipide)

8 10 2009
Samaa mieltä

”Yrtti ei masenna, jos siitä ei tee elämäntarkoitusta.” Tuota ei voisi paremmin sanoa! Vertaisin kannabista vaikkapa karkkiin/musiikkiin/urheiluun/terveysintoiluun/elokuvissa käyntiin tai muuhun vastaavaan hauskaan ajanvietteeseen, jotka voivat olla erittäin hankalia ongelmia käyttäjälleen, jos henkilöllä on taipumusta priorisoida tietty ajanviete överisti yli muiden. Selvinpäin pitäisi osata olla, ja arjesta/normaaliolosta kyetä nauttimaan, ettei koko ajan tarvitsisi lääkitä ”tylsyyttään” jollain. Tietenkin urheilu on kannattavaa (mutta jollain se menee sosiaalisen elämän edelle pahasti, ja perheen kanssa ei vietetä aikaa)/ herkuttelu on mahtavaa toisinaan (mutta tiedetäänhän se, mitä tapahtuu, kun kohtuus unohtuu)/ pennut lintsaa koulusta, ku on kivempi olla kavereitten kaa ja vaikka kuunnella musiikkia… Onhan se helppoa etsiä syyllistä jostain, mutta yksinkertaisempaa olisi myöntää, että asenne on useimmiten valmiina, tai asenne kopioituu siitä seurasta, missä pyörii.

29 04 2010
mac

Kyllä!! Näin on! Tällähetkellä sitä niinä päivinä kun ”polttelee” kävelis mielellään pihalla luonnossa kavereiden kans.. Mutta ei…
Asun semmosella paikkakunnalla mikä on suht pieni (alle 20000as.) ja saanut huumausaine rikoksen kannabiksesta siellä..
Ei ole enään mahdollista kulkea normaalisti ulkona, joidenkin ihmisten tuijottamatta ja supisematta mun ”narkkari elämästä”
Joskus meinasin siihen kierteeseen tuomion jälkeen joutua,
ettei uskalla/kehtaa kulkea kadulla normaalisti koska leima on otsassa ja helppoa oli olla vaan kämpällä seinien sisäs katseilta piilos sen normi porukan kans ja miten sen ajan saikaan paremmin kulumaan kun päihteillä…
Valitettavasti monet kavereista jäivät tuohon 4 seinän loukkoon ja ovat tälläkin hetkellä pahasti tästä ns. ”normaalimaailmasta” samasta syystä vieläkin n. 7 vuotta tapahtumien jälkeen eristäytyneitä.
Eivät saa töitä kun ei omalla paikkakunnalla oteta mihinkään jatkuvien kannabiksen käyttörikosten vuoksi, mikä taas ajaa rahan hakuun rikollisin keinoin ja tuomiot kasvavat. Ahdistus kasvaa täytyy hakee rauhottavia tms.
Tiedän jo itsekkin n.30-40 vastaavaa tapausta johon on johtanut kannabiksen käyttörikos tai saati jos olet vielä jollekkulle mennyt antamaan ko.ainetta, kenellä on ollut täysin normaali elämä muuten paitsi polttelevat joskus ganjaa. näiltä 30-40 tapaukselta putos elämä ja työt tai koulut täysin alta ja ovat nyt veronmaksajien elätteinä ja pelkästään sen takia että valtio on halunnut tästä asiasta rangaista..
Itse veikkaisin että samankaltaisia tapauksia maassamme on tuhansia..
käväsis vaan mieles että kannattasko ne sakkotulot käyttörikoksista ja ihmisten elämien tuhoominen muuttaa verotettavaksi päihteiden käytöksi.. luulis valtiollekkin tulevan homma hieman halvemmaks jopa kannattavaks.. Ai niin.. meillä asioista päättävät vielä ihmiset ketkä ovat mielipiteensä joskus -70-80luvuilla luoneet ja nyt jo niin vanhoja jääriä ettei uutta oikaistua mielipidettä asiasta enään voi luoda.. eihän ihminen voi myöntää olleensa joskus 25-35v sitten väärässä, mitä ne mun äänestäjätkään siitä aattelee kun eka sanotaan yhtä ja sit pitäski sanoo toista. Ja valitettavasti maamme korkein johto koostuu tällaisista henkilöistä.
Jos jollakulla jäi asian pointti ymmärtämättä niin kannattaa kysyä..

7 07 2012
dr3tri

Joo, sehän on ollut vähänkään valistuneemmille ihmisille selvä jo pitkään että portti teoriasta ei kannata kannabiksen käytön yhteydessä edes puhua -paitsi, jos miettii tuota kirjoittamaasi ja niitä kokemuksia pikkupaikkakunnan ilmapiiristä sen jälkeen kun siellä jää kiinni polttelusta.

Vanhoilliset ihmiset eivät juuri käy itseään foorumeilla tai puolueetonta informaatiota jakavilla sivustoilla sivistämässä, niillä on sitten ne ikivanhat ennakkoluulot edelleenkin pinnalla, tyyliin: ”kannabis on huumetta” -> ”huumeiden käyttäjät ovat narkkareita” -> narkkarit ryöstelee saadakseen rahat päivittäisiin huumeannoksiinsa” -> ”pilven polttelijat ovat sekopäisiä väkivaltarikollisia” jne.

Ei ne osaa ajatella asiaa sen ahtaan lokeronsa ulkopuolelta. Niille kaikki huume on huumetta ja käyttäjät rikollisia, that’s it.

Ainut tapa millä porttiteoria siis toimii, on tuo esimerkkisi mukainen leimaaminen narkkariksi mikä pahimmillaan eristää yhteiskunnasta ja estää hankkimasta itselleen toimeentuloa.

Kyseessä on siis yhteiskuntamme ahdasmielisten jäsenien aiheuttama ongelma. Mitään ongelmaa ei polttelijoilla muuten olisikaan, ellei poliisi ja tiukkapipoiset vanhoilliset niitä loisi…

2 04 2013
Nimetön

huvittavaa ku pilvenblaadaajia sanotaa narkkareiks.. ois kiva tietää ees yks ihminen ketä on joskus ryöstäny tai tapellu blossen vaikutuksen alasena heh.. se pistää olon nii rauhalliseks et haluu vaan kuunnella musiikkia ja mässytellä ja olla vaan 🙂

2 04 2013
Nimetön

Tältä paikkaunnalta löytyy kourallinen esimerkkejä samasta syystä. Ei oo kiva kattoa ku kaverit pilaa elämäänsä ja venata että kuka niist koulee ensin. Itsekkin joskus käyttäny kaiken näköistä, nyt 2 vuotta ilman mitään muuta kuin kannabista ja hyvin menee.

3 09 2013
Henri Vikström

Mutta se on hyvä että savuttelijat istuvat yleensä puistoissa chillaamassa 🙂

25 03 2012
K

saanko käyttää tota ”ei yrtti masenna jos sitä ei tee elämän tarkotuksesta” muita valistaakseni? 🙂

2 04 2013
Piripäille ei

Mutta niihän alkoholikin parantaa sun fiilistä? Tarpeeks kännissä kun oot ei sua ressaa mikään..

2 04 2013
Pirille ei

Kyseenä hampusta ja juoppo tulee pätemään jostain piripäistä. Veä sitä viinaas, ei kukaan kiellä. Katellaan kun teikä keski-iän taitteessa alkaakin jo niistä hermovaurioista ja maksakirrooseista kärsiä, sillä aikaa kun hampun neuroprotektiivisista vaikutuksista nauttineet eivät reistaile vaan siemailevat onnellisempaa ja terveempää elämää.

Alkoholi ei paranna fiilistä, ja tarpeeks kännissä kun on niin kyllä kuule ressaa ja raivottaa. SUOMALAISENA LUULIS PERHEVÄKIVALLASTA JO LUKENEEN.

2 04 2013
Olette sokeita

Niinhän se kannabiskin aiheuttaa hirveää oloa kun tarpeeks ottaa (0,15 ensikertalaiselle liikaa [äläkä vastaa että ”lol ite poltin tosi hyvää kukkaa kramman ekana kertana enkä öykyttäny]), sitäpaitsi miksi yhdistät perheväkivallan alkoholiin? Se uutisoitu lapsentappajaäitikin oli täysin raitis, mies oli selvinpäin aina tapahtumien aikaan.
Itsehän olen kannabiksen käyttäjä vielä nykyäänkin, mutta en lolisi laillistamisen puolesta, jos kanssaeläjäni ovat tämmöisen ääripääpropagandan kannattajia (hamppu ei vaurioita keuhkoja/ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa).

Kohtuus kaikessa, peace out.

2 04 2013
hmmm

lol ite poltin tosi hyvää kukkaa kramman ekana kertana enkä öykyttäny

3 04 2013
lirka hamilainen

Tokihan överit ovat aika hirveä kokea, mutta vaikka olisi kuinka övereissä niin kannabis ei tee ihmisestä aggressiivista toisin kuin alkoholi. Kysyt että miksi yhdistää perheväkivalta alkoholiin, niin ainakin minun mielestäni nuo kaksi asiaa ovat täysin kytköksissä toisiinsa ja näkeehän sen lähes joka viikko lööpeissä.

12 09 2013
Paavo Ilves

true dat

2 04 2013
Nimetön

nykypäivänä jos keksittäs sokeri tai kahvi ni ne kiellettäs lailla

3 04 2013
KYllä vain

yhdyn tohon auttaa masennusta. itselläni oli/on miten sen nyt ottaa.. mutta kun yrttiin törmäsin niin jo alko ratketa pään sisällä niin monenlaisia ajatuksia, joka auttoi minua pääsemään eroon itsemurha ajatuksista. Ja nyt kun polttelen tälleen säännöllisen epäsäännöllisesti niin on ollut elämä mukavaa. + silloin huomasin, että ei yrtti pistä nuppia sekaisin vaan alkoholi! koska, paja vaikuttaa vain tiettyihin osiin aivoista, alkoholi vaikuttaa ”kaikkiin”, ja siksi alkoholin vaikutukset on niin arvaamattomia. esim jos olet iloinen olet päissään niin olet erityisen iloinen, jos surettaa kun toinen katso sinua väärällä ilmeellä,niin saatat vetää kunnon masis/itku kohtauksen. eli estot poistuu ja jokainen tunne tila vahvistuu yms.. lopuksi ruukataankin olla jo nii humalassa, että ei muisteta mitään, aamulla rapula ja tälleen. Yrtissä on taas, ruokahalun lisääntyminen(voi mennä jopa sairaan moiseksi mässäämiseksi jos lajike tietynlainen), passivisuus(joka on mielestäni jännä, koska polttelu on yleensä sosiaalinen tapahtuma 🙂 lajikkeesta riippuu tämäkin. mutta sellanen pieni jumi tulee aina,), heikkenee lähi muisti, jonkin sortin ajan tajun katoaminen(millon ja missä järjestyksessä asioita on tapahtunut). ja jos överiksi vetää ja voi oksentaakki mutta se yleensä tapahtuu vain kerran tai pari, koska yleensä sitä oppii oman rajansa pajan kanssa nopeesti. alkoholin kanssa ei niinkään kun yleensä ollaan liian sekasin, että ei enää tajua lopettamaan :D.. mutta jos kuten sanonta menee viina on viisasten juomaa pitää paikkansa,. minä mielummin tyydyn olemaan tuhomatta tyhmän pääni viimeisiä aivosolujani.

3 04 2013
KYllä vain

sori tämä kommentti tuli jostain syystä väärän paikkaan

3 04 2013
KYllä vain

yhdyn tohon auttaa masennusta. itselläni oli/on miten sen nyt ottaa.. mutta kun yrttiin törmäsin niin jo alko ratketa pään sisällä niin monenlaisia ajatuksia, joka auttoi minua pääsemään eroon itsemurha ajatuksista. Ja nyt kun polttelen tälleen säännöllisen epäsäännöllisesti niin on ollut elämä mukavaa. + silloin huomasin, että ei yrtti pistä nuppia sekaisin vaan alkoholi! koska, paja vaikuttaa vain tiettyihin osiin aivoista, alkoholi vaikuttaa “kaikkiin”, ja siksi alkoholin vaikutukset on niin arvaamattomia. esim jos olet iloinen olet päissään niin olet erityisen iloinen, jos surettaa kun toinen katso sinua väärällä ilmeellä,niin saatat vetää kunnon masis/itku kohtauksen. eli estot poistuu ja jokainen tunne tila vahvistuu yms.. lopuksi ruukataankin olla jo nii humalassa, että ei muisteta mitään, aamulla rapula ja tälleen. Yrtissä on taas, ruokahalun lisääntyminen(voi mennä jopa sairaan moiseksi mässäämiseksi jos lajike tietynlainen), passivisuus(joka on mielestäni jännä, koska polttelu on yleensä sosiaalinen tapahtuma lajikkeesta riippuu tämäkin. mutta sellanen pieni jumi tulee aina,), heikkenee lähi muisti, jonkin sortin ajan tajun katoaminen(millon ja missä järjestyksessä asioita on tapahtunut). ja jos överiksi vetää ja voi oksentaakki mutta se yleensä tapahtuu vain kerran tai pari, koska yleensä sitä oppii oman rajansa pajan kanssa nopeesti. alkoholin kanssa ei niinkään kun yleensä ollaan liian sekasin, että ei enää tajua lopettamaan .. mutta jos kuten sanonta menee viina on viisasten juomaa pitää paikkansa,. minä mielummin tyydyn olemaan tuhomatta tyhmän pääni viimeisiä aivosolujani.

3 04 2013
KYllä vain

ei perkl.!!!!!! miksi tämä heittää näitä kommentteja ihan mihin sattuu vaikka ”selvästi” olen painanut ihan oikean teksin ”lähetä kommentti” nappulaa.

2 09 2013
Nimetön

asiaa!

8 10 2009
Asiallista

Oikein! Nämä asiat pitäs tuoda esille, sitten kun se on laillista ni voi voi<3

7 07 2012
dr3tri

Sitten kun se laillistetaan niin kaikille pidempään poltelleille pitäisi antaa korvauksia vuosikausia kestäneestä piinasta ja henkisestä väkivallasta yhteiskunnan puolelta. 🙂

10 10 2009
Jussi

Kyllähän se nyt vaan on niin että tuommoiset neljäkymmentä vuotta vanhat tutkimukset on olleet ja ovat edelleen aika syvältä…tuolloin väitettiin tutkimuksiin perustuen vaikkka mitä, millä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.. sama homma kannabiksen käytön haittojen kohdalla 🙂

22 10 2009
A--

Tässä ei ole huomioitu erästä seikkaa, etenkin nuorten kohdalla. Nimittäin rahankäyttö. Tietenkin tämä helpottuisi jos kannabis laillistettaisiin, mutta näillä katuhinnoilla ei päästä kovin pitkälle. Ja myös tosiaan käyttömäärä/tapa täytyy olla kohtuullinen, että mielummin pelkkää ruohoa kuin esim. samalla alkoholia. Eikä sellainen julkinen pössyttely oikein anna todellista kuvaa sen hyödyistä. Muuten kyllä tosi hyvä artikkeli 🙂

12 09 2013
Paavo Ilves

lisäksi se että vähävaraiset nuoret ostaa katukaupasta vaikka mitä muunneltua kannabista esim. plasticia tai spiceä yms. koska se on paljon halvempaa. Ei siinä kohtaa ajatella sitä, että kyseinen paska saattaisi olla mitä vain traktorinrengasta… NIISTÄ saa helposti psykoosin tai jotain muuta sellaista, siksi se myös säästäisi valtiolta rahoja. + että kannabis on katukaupassa paljon kalliimpaa kuin esimerkiksi piri tai vastaava, koska kannabista pitäisi salakuljettaa aivan järjetön määrä kun taas jotain jauhetta pari minigrip-pussillista…

9 11 2009
Asiaa

Vihdoinkin näkee kannabiksesta oikeanlaista asiaa ja tietoa. Näiden tetojen ja faktojen pitäisi ehdottomasti päästä julki kaikken esille,

Keep up the good work!

18 11 2009
Just niin...

erittäin hyvin kerrottu miten asiat oikeesti on, ärsyttää ihmiset ketkä ei voi vain hyväksyä noin selviä faktoja. LEGALIZE JAH HERB…peace

4 02 2010
Totuus kannabiksesta - MS-potilas

[…] Viisi asiaa, joita media ei halua sinun tietävän kannabiksesta. […]

5 03 2010
Hyvä!

Todella hyvä artikkeli täynnä oikeaa asiaa!

9 03 2010
Outonomi

Tämä oli jotain todella absurdia kun kuulin haastattelun radiossa. Tutkija pyrkii syrjäyttämään lääkekannabiksen synteettisellä lääkkeellä joka tuottaisi samaa vaikutusta keinotekoisesti, mitä kannabis tekee luonnollisesti. Tämä lääke pitäisi vielä testata ensin eläimillä yms…

http://www.uef.fi/uef/vaitostiedotteet1;jsessionid=72A6092B64AE6585113DF6AC4317C508?p_p_id=101_INSTANCE_iQ9J&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2&p_p_col_pos=2&p_p_col_count=5&_101_INSTANCE_iQ9J_struts_action=%2Fasset_publisher%2Fview_content&_101_INSTANCE_iQ9J_urlTitle=20100206-endokannabinoideja-pilkkovien-entsyymien-estajat-lupaavia-laakeaineita&_101_INSTANCE_iQ9J_type=content&redirect=%2Fuef%2Fvaitostiedotteet

18 03 2010
Nimetön

Lääkkeestä yritetään tehdä lääkettä ja kolikko kiertää. (The Union : Business behind getting high)

10 03 2012
d.o.d

Yksi syy kannabiksen kieltoon on luultavasti se, että kun kannabista alettaisii käyttää kipu- yms. lääkkeenä niin lääkefirmat menisi konkurssiin. Lääkefirmat ovat vähintään yhtä kieroja kuin rakkaat ”kansan”edustajamme.

9 03 2010
ei huumeille

kuka uskoo kuka ei…minä en usko tuollaista sontaa. Käsittämätöntä päihteiden käytön ylistämistä. Aivot tuottaa kaiken mitä terve ihminen tarttee. Ei huumeilla tartte pehmittää vitutusta. Jos vituttaa niin silloin vituttaa ja kun kaikki menee hyvin niin silloin ei vituta vaan kaikki tuntuukin menevän hyvin…ajatelkaa omilla aivoilla ja aivojenne tuotteilla…huh huh

8 04 2011
Nimetön

onhan se totta et ihanteellista olis ku ei ”tartteis” mitään päihteitä tai lääkkeitä, mut tosiasia on et joskus on mukavaa saada vähän vaihtelua oloonsa, vaikkei niin kurjaa oliskaa… sitäpaitti sekä alkoholin että hampun kautta pystyy tavallaan tutustumaan itteensä vähän uudella tavalla 🙂 jännä nähdä mitä tapahtuu ku alkoholi auttaa hiuka vapautumaan, ja mille kaikelle nauraa ku on poltellu – musiikkiki kuullostaa usein ihan erilaiselta ^-^

10 03 2012
d.o.d

kyse ei ehkä kuitenkaan ole ylistämisestä vaan ehdottomasti VALISTAMISESTA!! Muista puheesi seuraavalla kerralla kun olet vetänyt sen viina lekan naamaas;)

6 06 2012
Hampuusi

Tiedätkö mitä aivot tuottaa?? mm. DMT:tä. niin.. se on psykedeelistä HUUMETTA! aivoissa on valmiina reseptorit DMT:lle ja THC:lle. Eli tuon mukaan ihminen tarvitsee psykedeelisiä HUUMEITA, vai mitä 🙂 mitä jos jotain vituttaa jatkuvasti sen takia, että omat aivot ei näitä HUUMEITA pysty tuottamaan riittävästi syystä tai toisesta?? Pitäis vaan kärsiä vitutus miehekkäästi valittamatta (paitsi tietysti kännissä, jolloin pahan olon saa purkaa muihin).

Joo, tämä meni toki hieman överiksi mutta sitä moinen provo teettää 😀

2 04 2013
Nimetön

nii, mitä sitä buranaakaa vetämää pääkipuun!

11 03 2010
Tonppa

Asiaa täysin samaa mieltä!!!

21 03 2010
jani

http://www.iltalehti.fi/mieli/2010030411238765_md.shtml
jaksaako joku käydä kirjottamassa nämä faktat iltalehden keskusteluun, itse en halua kirjautua kyseisen roskalehden maailmaan. peace out!

10 03 2012
d.o.d

Yritetty on, mutta ei ole julkaistu. Ei tälläisiä tutkimuksia haluta julkaista lehdissä. Kansahan nousisi barrkaadeille, kun on heitä vuosikymmenien ajan kusetettu:)

18 05 2010
Rikkrakk

Jos nyt kerron teille mikä luo kannabis- masennuksen, jos sellaista edes esiintyy ”oikeasti” missään. Eli yhteiskunta ja kieltolaki.

Miettikääs nyt hyvät ihmiset.

6 06 2012
Hampuusi

Olen samaa mieltä. Joskus on ilmennyt masennusta, sanoisinko polttamisesta huolimatta. Olen itse diagnosoinut näppärästi syynkin tähän. Maailma näyttäytyy miellyttävämpänä ja optimistisempana paikkana, kun on ”tupakeissaan”. Seuraavana päivänä ideologiat karsiutuu samalla, kun yrittää vääntäytyä vitunmoisella kiireellä taas duuniin.. Kontrastiero luo siis tämän masennuksen. Jos ei paremmasta ymmärrä ja kulkee vaan joka päivä töissä ja hyväksyy maailman hulluuden sellaisenaan, ei tällaista vastakkainasettelua tule. Kannabis ei tätä vastakkainasettelua, saatika masennusta luo, vaan tämä oravanpyörä, joka näyttäytyy ideologiselle haaveilijalle kontrastieron johdosta armottomampana. Voitko olla sauhuttelija ja samalla tuntea täydellistä yhtenäisyyttä ja vuorovaikutusta yhteiskunnan kanssa? Tai jos vaikutuksen alaisena näkee yhteiskunnalliset tai globaalit epäkohdat paremmin, niin onko ahdistuksen syy vaikuttavassa aineessa?

10 10 2010
Rastaboy_95

Yo! Kannabis tekee viisaammaks ja on parasta lääkettä. :DD
Se parantaa aivojen ja keuhkojen laatua, mutta alkoholi on pahasta !!!!!!!!!
Peace, brothers :DDDDD
smoke da herb XDDd

29 11 2010
Kokeilua jatkossa?

Nämä artikkelit (tai niiden nettilinkit) kannattaisi koota esim. Youtube- ja Facebook-sivustolle: tarvitaan asiallista, mediassa vääristämätöntä tiedonjakamista suurelle yleisölle, ilman suurta tunteiden paloa!

Ongelmana lienee pitkälti se, että lääkefirmoissa ja niihin koukutetuissa tahoissa (esim. lääkärien ammattikunta jne.) liikkuu liian suuret rahat esim. kivunhoidossa (+ monissa muissakin sairauksissa), ja mikäli luonnonkasvitietous kasvin auttavan vaikutuksen osalta lisääntyisi yleisön joukossa, kuten tekee joka tapauksessa (hyvä hyvä!), se tietää varmaa (?) tappiota lääkefirmojen tuloille kuten myös lääkärien sponssirahoitukselle jne….

Aion kokeilla sairauteeni jatkossa tätä lääkefirmojen tulojen kuritusta!

Pidetään kasviaihetta yhdessä esillä!

MS-potilas ja tutkija

11 05 2013
Jonne

Kannabiksen käyttö lääkkeenä on eri asia kuin sen käyttö huumaavana. Ei kai tällä foorumilla olla kovasti huolissaan lääkinnästä, vaan siitä, ettei saa pössytellä vapaasti.

11 05 2013
Jonne

Ohoh,,,,tuolla yllä joku käytti jo nikkiä Jonne, Olen eri tyyppi, vaikka sitten Jonne2

12 11 2011
Nimetön

Olen samaa mieltä että jaetaan tietoa, mutta asiallisesti ja ilman suurta tunteiden paloa. Itse olen ollut pitkän aikaa juuri kannabiksen käyttäjien ylistyslaulujen ja taas vastustajien jyrkistä mielipiteistä takia hieman epäileväinen koko aineen suhteen. 😀

Kiinnostus on kuitenkin näinä parina vuonna tähän luonnontuotteeseen kasvanut, saadessani lisää tietoa asiasta.

13 03 2012
Nimetön

mul lähti masennus kannabiksella masennuslääkkeet teki paranoidiks ja sai romahtamaan ja lisäksi toi sairaudentunteen joten polttelen päivittäin se myös vei unettomuuden mennessään lisäksi auttaa stressiin sekä urheilusta palautumiseen mulla mutta kaikille sopii joku tietty aine

14 03 2012
Nimetön

Niin ja alkoholihan EI aiheuta masennusta?!? Kyllähän toi myssyttely ainakin omasta mielestäni on paljon turvallisempaa jos kokonaiskuvaa katsotaan. Pistäkää vihertuotteet kiertoon

15 03 2012
Nimetön

Ei enää alkoholia minulle, yrtti se on joka miehen (ja naisen) tiellä pitää! Masennus lähti(toisin kuin firmojen ”lääkkeillä”, elämänlaatu parantunut, ja yleensäkin maailman näkeminen aivan uudessa valossa! Voi kun olisi ollut teinivuosina ganjaa tarjolla, olisi jäänyt melkoinen elämänjakso ehkä kokematta.. Mutta nyt uudet tuulet puhaltakoon. Itselleni paras päihde, lääke, rentouttaja tulkoon lailliseksi, ja ihmisten elämänlaatua kohottamaan! Tokihan yrtti ei kaikille sovi, mutta eihän viinakaan? Tai vaikka tomaatti! 😀

31 03 2012
Minä

10 vuotta jatkuvaa hermosärkyä. Enkä puhu mistään ”että vähän vihloo”, Hoidettu nyk. kipulääkkeillä Tramal, Oxycontin, jotka jo ovat paljon vahvempia aineita kuin kannabis. Sain vajaa vuosi sitten lääkekannabisreseptin, jolla koittelin ensin teenä, löytää oikeaa annostusta hermokivun taltuttamiseen. Siirryin polttamisen kautta vaporisaattoriin. Ensin tuntuu oikeasti että se vuosia jännittyneessä tilassa oleva jalan hermo LEPÄÄ eikä eikä tuota helvetillistä tuskaa. Kovasti saa minulle saarnata kannabiksen haitoista verrattuna Tramal, Oxycontin. Silti asiantunteva kipulääkäri sanoo että kannabiksen teho on paljon pienempi kuin ed. mainittujen lääkkeiden. Mutta se toimii, eli mieluummin kannabis vapolla kuin kemialliset kipulääkkeet, jotka ei edes anna toivottua tulosta.

18 04 2012
Nimetön

Sinun kohdallasi (Minä-nimimerkki) ymmärrän kannabiksen käytön ja hyvä että siitä on todellista apua. Sen sijaan en ymmärrä kannabiksen ylistämistä ihmeaineena. Katsoisin että terveet ihmiset eivät sitä tarvitse, tosin terveitä on vähän..en lähtisi kenellekkään puhumaan ylityspuheita kannabiksestakaan. kaikissa aineissa lienee toinenkin puoli, ollaan rehellisiä,..jopa kahvissa on hyvät ja huonot puolensa XD.

6 06 2012
Hampuusi

Kyllä on kannabiksessa huonojakin puolia.. Esimerkiksi toleranssin kasvu aiheuttaa päänvaivaa (ei kirjaimellisesti) 🙂 Väittäisin, että ns. terveet (ts. nykyistä yhteiskuntamallia tukevat) ihmiset tarvitsisivat kannabista eniten 😉 Mä ylistän kannabista siksi, että alkoholi on niin suosittua. Jos ei alkoholia ylistävää läppää kuulisi jatkuvasti, niin tuskinpa olisi niin kovaa tarvetta tästä päihteestä hehkuttaa. Tämäkin liittyy yhteiskunnallisiin arvoihin. Mediassa puhutaan vaan alkoholin ”tervesvaikutuksista”, joita sitten tietysti lainkuulaiaiset ei-itseoppineet hokevat kuin mantroja konsanaan. Ja masennuslääkkeet on toinen provosaatio, joka saa (melkein) kadulle liputtamaan kannabiksen puolesta. Kannabis on ihmeaine verrattuna lääkkeisiin ja alkoholiin. Ilman näitä epäkohtia polttelen omat spliffit sen enempää mainostamatta 😉

4 06 2012
joojoo

Kokeilumielessä (kerran vuodessa esim) kannabis voisi toimia mutta pitempään käytettynä kannabis aiheuttaa laiskuutta,syrjäytymistä muista ihmisistä (en puhu hiisauskavereista) kaikki pyörii savujen ympärillä puheenaiheet,tyhmät jutut joille nauretaan automaattisesti jotka kyllästyttää, mutta silti pakko nauraa kun muutkin nauraa, muna ei seiso,johtuen laiskuudesta, ei niinkään verisuonien tukkeutumisesta ja mielialan vaihteluita,hemmetin vaikea päästä eroon jos on polttanut kauan(univaikeudet voivat kestää viikon tai kaksi jne)

-aivan hirveää ajatella että vasta selvinpäin huomaa mitä haittoja kannabiksesta on, sen jälkeen kun on lopettanut polton. -olkaa ennemmin selvinpäin ja aloittakaa jokin harrastus esim seksiä parempaa huumetta ei ole.

2 04 2013
Nimetön

tyyt tyyt. asiantuntija liikenteessä.

tulee mieleen valistusvideot kyyskytluvulta.

2 04 2013
Nimetön

ja ihanko alkoholi ei tee samaa?

18 07 2012
Nimetön

liikaa on aina liikaa, kohtuudella kun osaa käyttää niin ei ole mitään muita haitta puolia kuin tolet sekä pahimmissa tapauksissa närästys..

2 09 2012
Sir Wilhelm

Toiselle myrkky on toiselle vitamiini! Kannabis auttaa colitis ulcerosaan, ainakin helpottaa vatsakipuja, kun särkylääkkeitäkään ei voi syödä.

12 10 2012
Nimetön

iso numero pelkästä kasvista..

27 11 2012
kukko

Omasta mielestäni päihteet ovat heikoille ja tämä on puolueellinen artikkeli, mutta olis hienoa, jos joku osaava kääntäisi tuon 3. kohdan tutkimuksen tekstin laajemmin. Yritin sanakirjan tuella kääntää itse, mutta teksti meni sen verran yli hilseen, etten ihan täysin ymmärtänyt sitä. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19631736

Muita kannabiksen polttamiseen liittyviä tutkimuksia:
Uusiseelantilainen 339 koehenkilön kattava tutkimus vuodelta 2007 http://thorax.bmj.com/content/early/2007/07/31/thx.2006.077081.abstract?ijkey%25E2%2580%25A03437334a165909dc72332d53983f5712bac332

Yhdysvaltalainen 5115 henkilöä kattava, 20 vuotta kestänyt tutkimus. Toteutettu 1985-2006, julkaistu 2012
http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1104848

27 11 2012
kukko

Sanottakoon vielä tuosta ensimmäisestä tutkimuksesta, että kyseessä on suppeammasta koehenkilöstöstä kuin artikkelissa mainitussa tutkimuksessa, mutta tutkimusmenetelmät ovat laajempia tuossa versiossa.

30 12 2012
hmmm

No jaa- kyllähän alkoholillakin on kuulemma yhteyksiä skitsofreniaan ja muuhunkin. Ja olis hamppu vähemmän vaarallista keuhkoille kuin tupakka. Sekä siihen ei voi käytännössä kuolla ja lopettaminen helpompaa. Tupakkafirmojen propagandaa ehkä? Ettei ihmiset ala vain käärimään hamppua tupakan sijaan niin että voi voi.

itse en polta, mutta jos laillista ois niin tavallisesta piipusta pari kertaa viikossa olis sopiva. Niin ettei toleranssi synny ja kovempaa mennään.

18 02 2013
Nimetön

Omat kokemukset kannabiksesta on ihan suht. myönteisiä, vaikka tietenkin tässäki asiassa voin syyttää omia geenejä – suvussa kun on skitsofreniaa, ja niin se sitten tuli itsellekkin. En väitä että kannabis ois mitenkään vaikuttanu tähän, mutta miksei? Pilvessä kun tulee kuumoteltua vähän asioita, ja niin se on sitten tarttunu tähän selvänä olemiseen, ja skitsofreniaksihan se todettiin. Kuitenkin voisin silti viettää aikani mielummin kannabiksen kun esim. alkoholin seurassa, jos on pakko rentoutua ja päästä irti arjen hyörinästä.
Kuitenkin kannabis on auttanut minua esim. masennuksessa, ja nykyään nautin selvänäkin omasta elämästäni. Näen kaikki pienetkin asiat kauniina, ja en katso kokonaisuutta pelkästään kokonaisuutena, vaan keskityn myös yksityiskohtiin. Ilman kannabikseen tutustumista (jonka kanssa vietin useamman kuukaudenkin) tuskin olisin tällainen kuin nyt. Pääasiassa kannabis on siis selkeyttänyt kuvaa itsestäni ja maailmankuvaani, vaikka ”pieniä” sivuoireita on tullutkin.

19 02 2013
Kathy Smith

US Govt Patent 6630507 ”Cannabinoids As Antioxidants and Neuroprotectants” Awarded Oct 7 2003 to the US Dept of Health and Human Services through research by the US National Institute of Health (NIH). That was OVER NINE YEARS AGO!! The US Government’s SOLE ownership of US Patent 6630507 is in direct conflict with cannabis classification in US as a Schedule I drug with no ”currently approved medical use.” Wonderful article!!
Good LUCK toward July signatures to straighten this out in Finland!!

19 02 2013
Hermund

Odotin kommenttien olevan täynnä -97 poikien paskoja läppiä, mutta yllätyin oikeasti viisaasti keskustelevista aikuisista.

23 02 2013
Nimetön

tuleehan sitä asiallistakin tietoa kannabiksen käytöstä

2 04 2013
Nimetön

Paskat. Yritätte puolustella huumeitanne.

23 02 2013
hampuusi

nyt on kyllä asia tekstiä ! yleensä tämmösissä linkeissä puhutaan vain vaarallisuudesta

18 03 2013
Lopettakaa

Mikä siinä kannabiksessa on niin ihmeellistä? Polttakaa vittu jos poltatte, mutta ei sitä tarvitse toisillekkin tyrkyttää. Oli se äärimmäisen vaarallista tai ei, tai jopa terveellistä, niin se on kuitenkin päihde ja päihteiden käytön puolusteleminen ja toisille sen hehkuttaminen on aivan vitun typerää. Olen polttanut, en tykännyt. Ei sitä tarvitse vittu soikoon hehkuttaa. Tykätkää jos tykkäätte mutta tykätkää keskenänne.

2 04 2013
jbdi

Allekirjoitan, että päihteiden toisille hehkuttaminen on typerää. Mutta kuten aiemminkin jo mainittiin, valistamisessa ja hehkuttamisessa on vissi ero. Mielestäni tämän valistamisen tarkoituksena onkin saada yhteiskuntaan ”polttakaa jos vittu poltatte” -tilanne.

2 04 2013
MadVentureCapitalist

Word! Ei muiden tarvitse polttaa vaikka itse polttaakin. Toisaalta tämä pitää suoda myös toisinpäin: Jos alkoholi-diggarit tykkää ryypätä, ei se tarkoita että kaikkien pitää ryypätä. Itse tykkään sauhutella ja toivon voivani tehdä niin muiden paheksumatta. Mitä siinä muiden on ruikutettava, että ”Itse ainakin pärjään pelkällä viinalla. Saan itseni aivan riittävän sekaisin.” Good for you! Mut anna mun pajauttaa tää spliffi.

2 04 2013
Samuel

Todistustaakka on lykätty enemmän tai vähemmän laittomuuden perustelemisesta laillisuuden perustelemiseen ja tästä voi kiittää median lisäksi myös asioista päättäviä. Tämmöinen ”eripura” hyödyttää tietenkin joitakin tahoja muttei matti meikäläistä, kukaan ei halua sanoa virallisesti kummalle taakka lankeaa ja tällä tavoin virallista keskustelua ei tarvitse käydäkkään. Käytännössä taakka on kuitenkin käyttäjillä. (yksinkertaistettuna: laittomuus itsessään ei ole käypä perustelu laittomuudelle)

Kyse ei ole siis siitä, että kannabista haluttaisiin vain ”hehkuttaa” vaan siitä ettei ole perusteltua pitää kannabiksen statusta laittomana päihteenä.
Ei ole mitään ”polttakaa vittu jos poltatte” henkistä meininkiä kun kerran kannabiksen käyttö on kriminalisoitu ja siitä rangaistaan.. päälle vielä rangaistuksesta aiheutuvat sosiaaliset ongelmat joista on täälläkin keskusteltu.

2 04 2013
mato

tiiän vaa että sua pitäs heittää kissalla!

3 04 2013
lirka hamilainen

Eiköhän nuorten keskuudessa ja yleisestikin myös alkoholiakin hehkuteta samalla mitalla tai jopa enemmän kuin kannabista..

27 03 2013
Tykkään jos tykkään

”Lopettakaa”, kommenttisi on ”kannabisuutiset.com”-sivustolla, et eiköhän tällä sivustolla keskitytä kannabikseen. Mainitsemaasi ”hehkutusta” en osaa kyllä huomata, huomaan vain ihmisten kommentteja suuntaan tai toiseen, keskustelua.

Ja mitä kommenttisi loppuun kirjoittamaasi mielipiteeseen tulee, niin mistä lukisi suomen kielellä tutkimustuloksia -ja uutisia kannabiksesta, jotka eivät olisi valtamedian muottiin väännetty(lue: vääristelty)? Esimerkkinä tästä tämä, varsin trgikoomisia piirteitä saava asiasta mitään tietämättömän ihmiseläimen sepustus: http://postimage.org/image/v995j6szt

1 04 2013
Nimetön

Minulla ainakin kannabis auttoi selviämään vaikeasta masennuksesta, eikä todellakaan aiheuttanut sitä.
Parannuttuani olen jatkanut kannabiksen käyttöä, ilman että masennus on uusiutunut niinkuin ennen on käynyt.

2 04 2013
Nimetön

NImerkki lopettakaa…Lue kommentit ja viisastu. Kyse on enemminkin valistuksesta.

2 04 2013
juujuu

kannabiksesta tullut masennus johtuu poltetusta kannabislajikkeesta

2 04 2013
Think About That.

Minä olen itse henkilökohtaisesti sitä mieltä että KUKAAN ei voi tietää todellisia vaikutuksia kannabiksen poltosta.Itse polttelen enkä ole nähnyt mitään pahaa siinä. Oli masennusta mutta siitäkin noustu. En ole elämääni pilannut tai joutunut leimattavaksi, vaikka asunkin paikkakunnalla missä on alta 3000 ihmistä. Kaikilla mielipiteensä, tuokaa ne julki, mutta ne jotka änkyttää että se on vaarallista ja tappavaa…niin elkää edes vaivautuko 🙂

2 04 2013
rikas elämä

Pilvenpolttajan rikas elämä:

PILVENpolttelija puuhuu siitä miten on hyvä poltella PILVEE ja miten PILVI on hyväksi ja miten PILVI ei oo pahaksi. Ja niin se elämää elämänsä ulkopuolella onnellisena loppuun asti.

2 04 2013
Uutisointi

Pelkääkö lehdet yms, uutiskanavat että niiden suosio laskee tai jotain jos siellä lukisi jotain näistä läpimurroista?

2 04 2013
Decriminalize

NYT LAITTAMAAN NIMEÄ KANSALAISALOITTEESEEN!
Kannabiksen käytön ja hallussapidon rangaistavuudesta luopuminen
Kannabiksen käytön ja hallussapidon rangaistavuudesta luopuminen

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/74

2 04 2013
Puollustaja

Jokaiseen päihteeseen löytyy varmasti ne ongelma käyttäjät kuten alkoholiinkin alkoholi ongelmaiset. Masennuksen saa aikaseksi kyllä ongelma käyttämällä varmasti jos istuu vaan kotona päihtyneenä MUTTA masennus tuskin liittyy suoranaisesti mitenkään kannabiksen käyttöön. Itseä ärsyttää suomen laki tähän asiaan jos joillakin on ongelma kannabiksen kanssa niin se rinnastetaan kaikkiin käyttäjiin.

Dekriminalisointi VOISI olla ratkaisu tähän asiaan:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/74

Perustelut
– Kannabiksen käytön ja hallussapidon kielto on perusteltu lähinnä huumevastaisten mielikuvien luomisella. Käytännössä laillinen kontrolli kohdistuu sattumanvaraisesti vain pieneen osaan käyttäjistä. Sen ylläpitäminen tuhlaa poliisin resursseja ja haittaa käyttäjiä.

– Huumekauppa on rikollisten käsissä. Kannabiksen dekriminalisaatio heikentää järjestäytyneen rikollisuuden kasvuedellytyksiä.

– Kannabiksen käyttö on yleistä. Kriminalisointi ei ole estänyt sitä yleistymästä. (”18 vuodessa suomalaisten huumeiden käyttö on yleistynyt ja käyttöön on tullut joukko uusia aineita. Eniten on lisääntynyt kannabiksen käyttö. Viime vuosina siitä on tullut suosittua erityisesti 25-34 -vuotiaiden nuorten aikuisten miesten keskuudessa, joista vuonna 2010 runsaat neljäkymmentä prosenttia ilmoitti kokeilleensa kannabista ainakin kerran elämässään.”)

– YK on ilmoittanut tukevansa huumausaineiden dekriminalisointia.

– Huumausaineiden rangaistavuuden poistamisella on saavutettu hyviä tuloksia Portugalissa. Huumekuolemat ja HIV-tartunnat ovat vähentyneet, eikä huumeiden käyttö ole lisääntynyt.

– Kannabiksen dekriminalisaatio Suomessa noudattaisi yleiseurooppalaista ja yhdysvaltalaista trendiä ongelmakäyttäjien hoitamisessa käytöstä rankaisemisen sijaan.

– Dekriminalisointi lopettaisi kansanryhmän demonisoinnin ja vainoamisen.

2 04 2013
Nimetön

Paskaa! Pilvipalejen höpinäähän tämä on, kannabis on huume, ei sitä turhaa ole laittomaksi luokiteltu. Se tyhmentää, aiheuttaa mielenterveysoireita, pilaa keuhkot, muuttaa persoonallisuutta ja aiheuttaa vahvan henkisen riippuvuuden pitkän ja säännöllisen käytön seurauksena. Nuorten ei pitäisi polttaa kannabista, heillä oireet ovat yleisempiä ja vakavempia kun aivot vielä kehittyvät, jos polttaa pilveä nuorena eikä lopeta niin jää samalle tasolle kun on nuorena ollut, olen henk kohtaisesti nähnyt tämän tapahtuvan. 20-40v pilven polttelijat pyörivät nuorisopiireissä ja ovat typeriä, laiskoja, mitään aikaansaamattomia syrjäytyneitä luusereita.

2 04 2013
ärtynyt

kuule tosi pitkään lapsien kasvattajat on tehnyt lapsista mielenvikaisa, ei kannabis. kannabis ei aiheuta semmoisia vieroitus oireita et sattuu tulee rytmihäiriöitä, kroppa kramppaa niin pahasti ettei voi asialle tehä mitään ja samalla pure kielen rikki tukehtuu, vereen tai saattaa ”niellä” kielen mitä voi tapahtuu kun epilepsia kohtaus tulee. pahimmassa tapaukses kramppi on samaa luokka kuin epi kohtaus kun vetää kauan kemiallisii aineit. ja jollei joku ois sanonut kannabista huumeeks koska ei tykännyt vaan siitä niin et kyllä haukkuis tälläi. ota järki päähän ja selvitä ensin mitä kannabis edes on sen lisäks mitä mustamaalaamist on siitä kuullut. kannabiksen voi lopettaa, mutta monen vuoden kemiallisten kaman vetäminen johtaa et pakko syödä jotain lääkettä tai jatkaa kaman vetämisen kunnes päätyy arkkuun. niin vahvasti kemialliset vaikuttaa fyysissesti.

3 04 2013
Puollustaja

Minusta ei pitäisi huudella tälläisiä asioita! Taas yksi tälläinen ajattelia joka puhuu että pilaa pitkällä käytöllä, entä jos osaa käyttää sivistyneesti ? Elikkä taas yksi joka rinnastaa käytännössä että kaikilla olisi joku ongelma kannabiksen kanssa. Ota kaveri selvää asioista ennen kuin huutele äläkä yleistä että kaikille tulisi siitä jokin ongelma. Viinan kanssa on huikeasti enemmän ongelmia ihmisillä ja siihen tunnetusti porukkaa vuosittain kuoleekin paljon. Itse en kanssa kyllä suosittele käyttöä nuorille koska aivot ovat kehittyvässä vaiheessa joten minkään päihteiden käyttö ei ole hyväksi. Ja onhan suomessa 20-40v ihmisiä jotka eivät jaksa tehdä mitään vaan norkkuvat kotona vaikkeivat käyttäisi edes alkoholia päihteenä ja tyhmiä ihmisiä on ollut aina. Pyydän ihmiset että lukisitte oikeasti asioista ennen ja tutkisitte ennen kuin syyllistätte kaikkia! Ihmiset tuntuvat ajattelen kannabiksen sellaisena huumeena että kerran polttaa niin on pakko polttaa joka päivä. Tässä tapauksessa teet itsestäsi aika huonon kuvan koska yleistät kaikki riippuvaisiksi.

Ota selvää asioista ja tutkimuksista netistä vaikka ja paneudu oikein aiheeseen äläkä usko kaikkia mitä valtion virastot kirjottaa aiheesta vaan tutkis noin maailman laajuisesti aiheesta.

Itse käytän kannabista mutta rajoitetusti, minusta olisi hyvä että päihteistä olisi markkinoilla ainakin 2 eri vaihtoehtoa koska itse esimerkiksi en pysty alkoholia edes ajattelemaan. En tykkää vaikutuksesta, haluan pystyä kävelemään ja kontrolloimaan puheitani sekä tekojani. Ja alkoholista tulee paha olo yleensä samana iltana jo mutta varsinkin seuraavana päivänä.

3 04 2013
Kathy Smith

US Govet Patent 6630507 ”Cannabinoids As Antioxidants and Neuroprotectants” awarded to US Dept of Health and Human Services on Oct 7 2003—NINE YEARS AGO– Patent states Cannabis’ naturally occurring cannabinoids are beneficial in treating ”stroke, trauma, Alzheimer’s, Parkinson’s, and AIDS dementia”. These healthful benefits are so beneficial and $Valuable$ the National Institute of Health (NIH) researched them and applied for this US Citizen Tax Payer funded US Gov’t Patent on these benefits from this HEALTHFUL Vegetable Food. Cannabis sativa L has THC that inhibits cancer cells according to research in Spain. Cannabis is illegal worldwide for PURELY POLITICAL REASONS.

2 04 2013
Peejii

Uutisen 2. kohdassa unohdettiin näemmä maineta että kannabiksen poltossa vapautuu palamistuotteita, kuten tervaa, mikä on aika haitallista keuhkoille. Mutta vapottamisella sekin haitta katoaa.

2 04 2013
ärtynyt

ihmiset on jo tarpeeksi tyhmiä, idiootteja, aikaa saamattomii, tuhoaa kaiken, hakkaa toisia, käyttää seksuaalisesti hyväks ihan ilman kannabista. luulenpa et ekaa kertalaisel jäi hakkaamiset ja raiskaamiset sekä ryöstämiset kun heittää jointin, mässyy ja hauskan leffan naaman eteen. se on ihan miten oma mieliala on ennen ku alkaa polttelee ja jälkeen päinkin. nykyään on niin paljon asioita mistä ihminen masentuu ja monet pitää kiinni siitä masennuksesta eikä halua tehdä asialle mitään, jotkut vaan ei pysty hoitaa masennusta pois. on se saa…t..a..nan kumma et luonnon oma kehittämä kasvi on maailman hirvein asia joka johtaa tämmöseen ja tommoseen… alkakaa jo käyttää järkeä ja lopettaa tommoset pas…jauhamiset aivopesusta mitä valtiot ja jotkut tiedemiehet on mustamaalanneet kannabista.

edelleen ihmiset on ollut idiootteja ja masentuneita jne…ennen kuin kannabista edes tajuttiin olevan. ihmisten keksimät kemialliset aineet vasta vaarallisia ovatkin ja riippuvuutta tekee sekä koukuttaa ja tuhoaa fyysisesti ruumista kolminkertaisesti kuin joku hiton kasvi. minun mielestä se on jokaisen oma oikeus polttaako jotain kasvia vai ei. mieluummin sitä kuin alkoholia, ym huumeet heroiini, kokaiini, piri, essut jne. jotka tekevät aihetta ihmisen arvaamattomaks ja saa ruveta varoo mitä tekee ja sanoo.

2 04 2013
Ville Kolehmainen

No itse sanoisin että riippuvuus vaikutus ja ns. ”porttina toimiminen vahvempien joukkoon” ei ole ihan niin mustavalkoista kuin ehdoton kyllä tai ei. En usko että ihminen, joka polttaa pilveä, siirtyisi kovempiin mikäli seurakin pysyy siinä itse kannabiksessa. Mutta voin pitää sitä mahdollisena että jos joutuu oikeasti jo vääränlaiseen seuraan, eli nämä oikeasti pahimmat narkkikset, niin voi kannabis tällaisten ihmisten seurassa toimia ainakin jonkinlaisena estojen avaajana. Mutta erittäin epätodenäköistä että vain kannabista polttava ihminen, edes haluaisi olla tekemisissä sellaisissa piireissä, joissa käytetään todella voimakkaita huumeita kuten kokaiini tai piri.

Mutta en silti ainakaan kokonaisvaltaisesti menisi laillistamaan kannabista. koska vaikutus edelleen on päihdyttävä, siinä missä alkoholikin. Voisin vain kuvitella mitä siitä tulisi jos lähtee moottoritielle ajelemaan ja samalla vetelee kukkaa, ei hyvä yhdistelmä. Mutta esim baari muodossa, voisin kuvitella kannabiksen lailliseksi.

Enkä tuosta riippuvuudesta osaa sanoa, mutta teoriani on että jos olisi jonkinlaista riippuvuutta, olisi se enemmänkin psykologista, ei niinkään fyysistä. Voin pitää mahdollisena että kannabista polttava, jo valmiiksi masentunut (huom, siis käytin termiä, jo valmiiksi, ei sitä että kannabis itse masennusta aiheuttaisi) voisi jäädä henkisesti koukkuun kannabikseen, koska kannabis kuitenkin hämärtää suhteellisuuden tajua.

Mutta kuten monienkin muiden asioiden kohdalla, se on niin paljon itse ihmisestä kiinni. Itseni kohdalla ei esim alkoholi sinänsä ongelma ole, mutta herranjumala röökin lopettaminen on vaikeaa. Kun taas joillakin muilla röökin polton lopettaminen onnistuu tosta vaan. Se on vain niin ihmiskohtaista.

2 04 2013
V

urheilkaa mieluummin helvetin pössyttelijät, siitä vasta rento fiilis tuleekin ja on vielä kuulkaa laillista. Ja urheilemisen ”maksullisuutta” on turha pitää argumenttina, koska tuskin se kukkakaan ilmaista on. Liikuntavammat on asia erikseen taas.

3 04 2013
Puollustaja

En tiedä miksi mutta haluan kommentoida tähän kirjoitukseen. Itse harrastan liikuntaa säännöllisti 4 kertaa viikossa kahden tunnin ajan mutta olen silti käyttäjä ja se ei ole tuonut ongelmia arkielämääni vuosien saatossa yhtään.

3 04 2013
Peace all :)

MIKSI EI OTA HUOMIOON! Kannabis on RAUHAN kukka, Jos ihmiset koskaan haluaa elää rauhassa ja suurinpiirtein sulassa sovussa mahdollisimman monen erinlaisen ihmisen kanssa, Tässä maailmassa missä on näin iso populaation määrä. on kannabis briliantti rauhan saavuttamisen rohto, meidän tyhmille omahyväisille,itsekkäille,omaa etua ajatteleville,kieroille ja lisää valtaa, etuuksia, havitteleville ahneille aivoilemme/mielillemme. Kukaan meistä ei haluaisi ikinään itselleen myöntää olevansa omaa etua tavoitteleva, mutta näin se on, että niin pirun monessa asiassa kun sitä alkaa oikesati kyseen alaistamaan itsessän kaikkia syitä miksi jotakin tekee..Rohto on hyvä pitää lähellä, koska on olemassa joitain sieluttomia ihmisperseitä, jotka haluat sotia, tappaa, hallita oman mukavuudensa eteen. Ja jos me kaikki (mikä tarkoittaa suurinta osaa) halusimme rauhaa ja turvallista maapalloa, jossa olisi hyvä elää tulisi meidän käyttää hyödyksemme mitä tämä planeetta on meille antanut.

3 04 2013
Arda

Jatkuvasti kipulääkkeeitä käyttävälle jointti silloin tällöin on vapauttava elämys – kivut häviävät lähes kokonaan, saan jopa unta jne. Valitettavasti kukkaa ei ole saatavissa kovinkaan usein eikä lääkäri suostu keskustelemaan lääkekannabiksesta. Sen sijaan Panacodia, Lyricaa, Tramalia ja muuta tulee kuin hornantuutista. Arvatkaa huviksenne, rasittavatko ne elimistöä kaikilla tavoin, myös päätä! Ai niin, unohdin nukahtamislääkkeen, joka ei nukuta! Lisäksi ympäristö tuntuu oudon kiinnostuneelta lääkityksestäni 😉

Jos edes käyttö- ja hallussapito dekriminalisoitaisiin ja kasvatus omaan tarpeeseen sallittaisiin, en enää pissi apteekkiin päin kuin todella harvoin.
Niin ja mieluusti silloin täälläkin voisi olla pieniä ostetaan-myydään-vaihdetaan -ilmoituksia! EI, tämä ei ole pila eikä hauska juttu.

3 04 2013
Kannabis lailliseksi Suomessa

Tämän kirjotuksen perusteella voidaan sanoa, että tupakka voitaisiin hyvinkin kieltää ja kannabis laillistaa.

3 04 2013
Jymy paukku

Tuli tota pössyteltyä jokunen vuosi ja ei tossa aineessa oo mitään positiivista… Ei ainakaan mulle… Musta tuli aika laiska ja nopeesti meni siihen et päivät istuttiin jonkun sohvalla ja pumpattiin nuppi jumiin… Ja sit ku ei se ollu enää niin hauskaa ja uutta otettiin kovemmat aineet testiin… Muutama meistä lopetti koko touhun ja jotkut meni koko ajan kovempiin aineisiin ja lopulta linnaan… Osa meidän porukasta edellee polttaa tota paskaa ja ei oo muuta saanu elämässä aikaan ku velkaa… Duuniia ei oo tehty 10 vuoteen ku ei jaksa… älkää vaan uskoko tota paskaa et se ei oo portti ja on jopa hyväksi aivoille !!! Tyhmä ja laiska susta tolla paskalla tulee…

3 04 2013
juho

itse olen joutunu kannabiksesta psykoosin ja meinasin tappaa parhaan ystäväni ja toiseksi olen huomannun mihi suunta kannabis vie ku rahat loppuvat kesken….rikollisuus asunto murro ja niin edespäin…

5 04 2013
Petteri

Sulla on päässä jotain muuta vikaa.

14 04 2013
Jossu

No jo on – miten kanabista otetaan? Polttamalla ja mitähän sitä sekoitetaan hasiskeen tai mariin ? No tupakkaa ja mitä se tupakka tekikään… niin … ei ole vaarallista polttaa.
Ei vaikuta aivojen toimintaan, mutta ainehan vaikuttaa juuri aivoihin tuottamalla hyvänolon tunnetta keinotekoisesti. niin ei vaikuta mihinkään.

Mitä aiheuttaa kun et tiedä koska saat seuraavan hyvänolon tunteen, aiheuttaa ärtymystä yms. yms. miten niin ei riippuvuutta.

Ei ole terveellinen – ei ole myöskään alkoholi – kaikkeen mihin voi jäädä koukkuun ovat vaarallista ihmisen psyykkeelle.

15 04 2013
KP

Click to access guidefi.pdf

^^Ylhäällä olevan tekstin on suomentanut
HYKS Huumevierotusyksikön henkilökunta.
Sivuilla (5-6-7), on hyvä Testi,, jonka jälkeen voi paljon laajemmin ja tehokkaammin arvioida,
onko oma kannabiksen käyttö mennyt yli hilseen.
Se näyttää osaksi tältä:
3. Vaikutus ajatustoimintaan
Seuraavassa on 7 taulukkoa. Kuhunkin on listattu erilaisia toimintakykyä kuvaavia ominaisuuksia, piirteitä ja tuntemuksia. Laita rasti (X) kunkin toteamuksen kohdalle, joko sarakkeeseen ‘Kyllä’ tai ‘Ei’. Näin saat käsityksen siitä, kuinka hasiksen käyttö on alentanut toimintakykyäsi. On tärkeää, että olet rehellinen!
Oletko huomannut: Kielellisten taitojesi, muuttuneen seuraavasti?

Oletko huomannut: Muistisi, muuttuneen seuraavilla tavoilla?


Oletko huomannut: Kykysi muodostaa osista kokonaisuuksia, muuttuneen seuraavilla tavoilla?


————
Jos olit täysin rehellinen,,
,,,niin saaatat ehkä ajatella:
”Hei en aikaisemmin olekkaan ajatellut sitä noilta kanteilta,,
,, mutta hyvä että kiinnitin huomiota noihinkin, jotta jatkossa voin toimia paremmin”
+ paljon muuta,,
Mutta onneksi voi oppia virheistään,,
ja oppia hyödyllisempitä käyttäytymismalleja…
Sentakia on tärkeää tehdä tuo Testi jotta Tulee Paremmaksi..
————
Kaikki mielipiteemme, mitä meillä on, niin ollaan opittu ne jostain.
Mielipiteesi on ne mitä sinulla on koska olet oppinut ne jostain.
Minun myös.
(Joten ethän tuomitse pahalla,,, vaan ymmärrä miksi…)
Nykypäivänä valitettavan usein ihminen oppii tiedostamatta haitallisia
uskomuksia, joiden tarkoitus on hyvä, josta omaksuu mielipiteitä, joiden tarkoitus on hyvä,,
mutta silti niitä kautta tekee tiedostamatta haitallisia käyttäytymismalleja.
ja käyttäytyy tiedostamatta haitallisesti.
(Pidempi juttu, en jaksa nyt selittää laajemmin)
———-

6 08 2013
Auttaa myös henkisiin kipuihin

Itse käytin kannabista ahdistuneisuushäiriöön. Toisin kuin voitaisiin luulla, sain ongelmiini ratkaisuja käytettyäni em. kasvia. Henkiset kivut ovat haihtuneet savuna ilmaan ja oon tällä hetkellä onnellisempi kuin koskaan.

2 10 2013
Missä meni pieleen?

Minä oon ollu aina yhestä asiasta samaa mieltä, ahneilla ja valehtelijoilla on paskanen loppu, myös tässäkin asiassa.

Myös tämä aihe on saanut näinkin suuren huomion valheesta, jota vielä kehdataan paisutella ja etsiä kerta toisensa jälkeen uusia negatiivisia lähteitä.
Oletko miettinyt itse, millainen ajatusmaailma sinulla, valehtelijalla on? mmm-m ymmärrän, varmasti aika negatiivinen.

Missä järki, kun jonain päivänä meidän lapset ja lapsenlapset tulevat tämän ymmärtään. Ei nämä kukkahattu tädit ja sedät, ketä on aivopesty jo vuosikymmeniä tässä sairaassa yhteiskunnassamme tule tätä asiaa hyväksymään, vain me tuleva sukupolvi olemme avain siihen asiaan.

Hamppu ja sienet ne luonnossa kasvaa, luonnosta mekin olemme, miksi siis tuomitsemme luontoa? Ei burana puussa kasva eikä maito tule kaupasta.
Mistä helvetistä se on meidän mieleemme tullut että luonto yrittää tappaa ja sekoittaa meidät? Nii no, varmasti jokainen meistä on joskus koulun penkillä ollut.

Mihin on kadonnut viisaus ja omalla järjelllä ajattelu? Missä on poppamiehet ketkä meidät parantaa?
Ei ei ei kuulkaas, meitä ohjailee ja neuvoo suomen luotetuin valkotakkinen, mikä määrää meille sitä, mistä hänelle siitä maksetaan.

”Kaks geetä kekskiviikkona” teemapäivä ei ois tälle
-”Hyvinvointivaltio”&Pahoinvointikansalle- ollenkaa pahitteeks ^~

19 12 2013
Mies

Parasta elämässä on kun ei käytä mitään päihteitä. Itse en vedä mitään muuta kuin rautaa ylös taljassa. (Työntöliikkeitä tietenkin myös.) Jos ei elämää kestä selvinpäin, niin sietäisi sellaisen ihmisen tehdä maailmankaikkeudelle palvelus ja heittää veivinsä. Heikkoja ja huonoja ihmisiä ei tässä maailmassa tarvita. Tällaiset ihmiset eivät tee muuta kuin pilaavat meidän geenialtaame saastaisilla geeneillään. Heikot ihmiset vain jarruttavat ihmiskunnan kehitystä. Miksi olemme typeriä ja hidastamme tahallamme meidän omaa kehitystämme, vaikka tiedämme että luonto on toiminut näin jo miljardeja vuosia? Heikot sortuvat elon tiellä kuuluu sanonta. Vaan se ei käy toteen ihmisen oman typeryytensä takia.

Porttiteoriasta sen verran että… Kumman henkilön luulette ennemmin koskevan koviin huumeisiin, ihmisen joka käyttää kannabista/on käyttänyt vaiko absolutistin? Mielestäni vastaus on aika itsestään selvä.

28 01 2014
Illegal

Lainatakseni Riku Rantalaa (Madventures), päihtyminen on ympäri maailmaa ihmisen ”perustarve” siinä missä vaikka seksuaalisen tyydytyksen saanti. Esim. Pikkulapsi menee karuselliin ja vetää pään pyörälle, että saa tasapaino- ja näköaistit flippaamaan… ja uudestaan.
Useimmiten portaina päihtymiseen käytetään kuningas alkoholia. Miksi? Yleensä se on laillisista päihteistä toimivin (itsestäänselvyys).
Kannabiksen kohdalla meillä on järkyttävä ristiriita. Ensinäkin, sen perusteet laittomaksi ovat absurdeja. En ihaile päihteitä, mutta koska meillä on laillista myrkyt alkoholi ja tupakka, olisi vähintään sopivaa ottaa vihdoinkin tämä luonnon oma tuote huoviin ja hyödyntää sitä.

Loppujen lopuksi, koko aiheesta _keskustelu_ on naurettavaa. Faktat puhuvat.

21 02 2014
Kristus

Voiha nugettiiki tukehtuu

30 07 2014
antipyhimys

Ahdasmielinen Mies on aivopesty absolutistiksi, ettei vain olis jonkun denamutsin kakara. Oikea mucho-macho, raudan pumppaus on ainoa sallittu päihde, olet siis riippuvainen. Mistäs portista tonne absolutiaan pääsee?

Tollaset saastaiset ahdasmieliset pitäis laittaa pikana viimeselle tuomiolle ettei myrkytä mielipiteillään ja puhtaudellaan enempää porttiteoriaan sopimattomia ihmistaimia.

Kannabikseen en aio ottaa kantaa vallitsevan yleisen ilmapiirin vuoksi, paitsi äänestämällä asiasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: