Paransiko Jeesus kannabiksella?

24 05 2009

Muinaisia kirjoituksia läpi käyneen tutkimuksen mukaan Jeesus oli lähes varmasti kannabiksen käyttäjä ja sen lääkinnällisten ominaisuuksien varhainen puolestapuhuja. Tutkimus esittää, että Jeesus ja hänen opetuslapsensa käyttivät kannabista suorittaakseen ihmeparantamisia.

jesus and child

Jeesuksen ja hänen opetuslastensa käyttämä voideltava öljy sisälsi ainesosaa nimeltä kaneh bosem (vrt. yhtäläisyys kanehbosem/kannabis), joka on tunnistettu kannabistiivisteeksi Chris Bennettin artikkelin mukaan, joka ilmestyi High Times -lehdessä otsikolla Was Jesus a Stoner? (Oliko Jeesus pilviveikko?). Jeesuksen seremonioissa käyttämä suitsuke sisälsi myös kannabistiivistettä, ehdottaa Bennett, jolla on esittää tutkimusviitteet.

”Ei ole juuri epäilystä kannabiksen roolista juutalaisissa uskonnoissa”, Bostonin yliopiston klassisen mytologian professori Carl Ruck sanoi.

Viitaten seremonioissa käytettyihin kannabista sisältäviin voideltaviin öljyihin hän lisäsi: ”Luonnollisesti hampun helppo saatavuus ja pitkään jatkunut perinne sen käytössä varhaisessa juutalaisuudessa olisi epäilemättä saanut sen kuulumaan yhtenä ainesosana kristillisiin sekoituksiin.”

Bennett esittää, että Jeesuksen öljyllä voitelemat oli ”kirjaimellisesti upotettu tähän voimakkaaseen seokseen. Suurin osa moderneista ihmisistä valitsee kannabiksen polttamisen tai syömisen, mutta kun kannabiksen aktiiviset ainesosat siirretään öljypohjaiseen kantajaan, ne voivat imeytyä myös ihon läpi.”

Lainatessaan Uutta Testamenttia Bennett väittää, että Jeesus voiteli opetuslapsensa öljyllä ja rohkaisi heitä tekemään saman muillekin seuraajilleen. Tämä voisi olla syynä silmä- ja ihosairauksien parantamiseen, mistä kerrotaan evankeliumeissa.

”Jos kannabis oli yksi muinaisen voideltavan öljyn tärkeimmistä ainesosista ja tämän öljyn käyttäminen teki Jeesuksesta Kristuksen (voidellun) ja hänen seuraajistaan kristittyjä (voideltuja), niin kannabiksen käyttäjien vainoamista voitaisiin pitää epäkristillisenä”, Bennett tiivistää.

Lähde:

http://www.guardian.co.uk/world/2003/jan/06/science.religion


Toiminnot

Tietoja

20 responses

15 08 2009
Greenpriest

Tietenkin Yeshua paransi cannabiksella. Cannabistahan käytettiin sakramenttinä ja lääkkeenä jo kauan sitte. Tuo kieltolaki vain hieman teki muutoksia, niin ja kirkon panna. Mitäpä jos kannabiksella päästään hengeen. Toiseksi, kaikki uskonto kirjat todistaa cannabiksen käytön. Babylon on vähän blaa,blaa,blaa cannabis paha asiaa. Juudaan suvusta nousee leijona, joka vapauttaa yrttikristityt. Lisäksi, Yeshua salas monia asioita meiltä itsetään. Uhrauksia, jotka saivat meditaation päälle ”suloiseksi tuoksuksi”. ”Jumala nostattaa maasta rohdoskasveja, eikä järkevän miehen pidä väheksyä niitä.” Siirakin kirja 38:4 ( Raamattu)………….

2 05 2010
GreenTomorrow

Cannabis on tarkoitettu osaksi ihmisten elämää näin minä uskon. Se että ihmisiltä kielletään cannabiksen käyttö ja samalla pidetään laillisina tupakkaa ja viinaa ei ole oikein. sillä onhan cannabis paljon huolettomampi kuin mikään noista ( laillisista ) päihteistä.

no ehkä vielä jollain pienellä aivon osalla ymmärrän ettei hallitus halua uutta ” huumetta”
laillistettavan MUTTA sitä en ymmärrä ( Suvaitse) että ihmisille kerrotaan täysin valheellista tietoa cannabiksesta ja ikäänkuin yritetaan tehdä se kaikki voitava vielä että Kieltolaki pysyy voimassa ja enemmistö ihmisistä saadaan kannattamaan tätä kieltolakia .. herätkää ihmiset maailmassa on liian paljon valhetta ja salailua ja oman itsensä ajattelua, täällä on kurjaa elää mutta elkää hyvät ihmiset tehkö siitä vielä kurjempaa..

5 01 2012
pena

totta joka sana olen aivan samaa mieltä!!!!!

18 02 2014
Nimetön

onneksi maalimassa on vielä tälläisia ajattelioita. olen aivan samaa mieltä kanssasi.

3 01 2012
nortti

elämäni!

5 01 2012
Nimetön

niin missä mainitaan että Jeesus paransi ÖLJYLLÄ sairaita?

5 01 2012
Nimetön

Suht monessa kohdassa, kyllä varmasti vähän nettiä tutkmalla saat sen tisellesikin selville

5 01 2012
foodlover
5 01 2012
Järki käteen

Muistattehan kaikki rakkaat lapset, että käyttötarkoitukseen viljelty kannabis on nykypäivänä moninkertaisesti voimakkaampaa kuin edes 40 vuotta sitten. Saati yli 2000 vuotta sitten.

5 01 2012
Rakas lapsi

Itseasiassa päiväntasaajan ulkona vapaasti kasvavat villisativat ovat melkoisen jytyä tavaraa verrattuna tähän ns. ”nykypäivän käyttökannabikseen”. Niitä on vain vaikeampi kasvattaa piilossa hillittömän kokonsa vuoksi, eikä niistä saa yhtä paljon satoa.

6 01 2012
Nimetön

Ja sitä myös poltetaan siis moninkertaisesti vähemmän 🙂 Samat määrät saat pitoisuuksia kehoosi, pienemmässä muodossa. Vähemmän tervaa vain kertyy.

18 02 2014
Nimetön

Mistä sä sen tiiät?

5 01 2012
Nimetön

just kaikkee sitä ihmiset keksii! Jeesus paransi omalla voimallaan vain Hänen kauttaan saavat ihmiset iankaikkisen elämän! SIU SIU

9 01 2012
mixu

Raamatun mukaan jeesus käytti, mirhamia, kaneh´boshia, sylkeä ja hiekkaa parantaessaan sokealta silmät… raamatun kohtaa en mkuista ja uusissa raamatun väärennöksissä se on käännetty olevan jokin ruoko, joka tämän päivän tieteen mukaan aiheuttaa hallusinaatioita… eli mitä uskoa, sitä en tiedä, mutta se mitä uskon on 2012 vuotta sitten säädetyt lait, uudet lakipykälät ovat turhia, koska ne 12 on kaikkein tärkeimpiä, jotta ihmisten on hyvä elää…

25 01 2012
Muikkunen

Täysin varmaa on, että Jeesus hyödynsi luontoa teoissaan, viisas mies kun oli. Hän näki enemmän kuin useimmat. Näkemisen tietä itsekin seuraan ja jaan kanssaeläjille. Kaikkien kieltojen, lakien ja muitten säädöksien tie on meille ahdistukseksi ja sairaudeksi. Järki, moraali, jakamisen ilo, hyvyys ja Luonnon ymmärtäminen on kaikki kaikessa. Luonto on minun jumalani.

30 01 2012
Nimetön

uh uh

30 08 2012
Raamattu hamppupaperilla

Tsekatkaa Jes. 10:27, tutkikaa vaikka ihan intterwebistä miten se kääntyy wanhemmissa versioissa (alkuperäisemmillä kielillä) ja miettikää mikä uskomaton ero tämän päivän suomalaisen perusraamatun (englanniksi True Bible [tru: paipöl]) ja alkuperäisen viestin kanssa on. Jotain anointing oilista siellä, hmmmm…

18 02 2014
LapaH

En ihmettelisi jos ihotauteja tai silmätauteja parannettiin Thc pitoisella öljyllä, mutta mikäs se sitten oli kun Jeesus paransi syljellään ja hiekalla ? Ja tässä öljyssähän oli ainakin 3 muuta ainesosaa mm . mirhaa. Ja tämä öljy on ollut ilmeisesti tarkoin varjeltu vain harvoille en myöskään ihmettelisi jos Yeshualle olisi tullut ongelmia sen käyttämisestä ”ei niin salaisena”

18 02 2014
jakebs

Hebrealaiskirje:
1:9 Sinä rakastit vanhurskautta ja vihasit laittomuutta; sentähden on Jumala, sinun Jumalasi, voidellut sinua iloöljyllä, enemmän kuin sinun osaveljiäsi.”

28 02 2014
Nimetön

Jeesus oli kuvitteellinen hahmo jota Johannes Kastaja käytti saadakseen auktoriteettia sanomalleen. Se pitää kyllä paikkansa että alkukristityt käyttivät tajuntaa laajentavia aineita sakramenttina: joko kannabista, taikasieniä tai punakärpässieniä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: