Kanadan hallitus maksaa lääkekannabiksen

26 05 2009

Kanadan hallituksen veteraanien asioiden osasto ilmoitti hallituksen maksavan lääkekannabiksen kustannukset.

Osastolta tullut kirje Bruce Webbille sanoo, että lääkekannabiksen kulut korvataan terveysministeriön toimesta, mikäli todistetaan, että sitä tarvitaan lääkinnälliseen käyttöön.

”Tämä on uskomatonta enkä uskonut näkeväni sitä ennen kuolemaani”, sanoi Webb. Hän kärsii vakavasta kroonisesta neuropaattisesta kivusta. ”Kaiken tämän jälkeen, kaiken kirkumisen ja laulamisen, se on hyväksytty. Se on uskomatonta, eikö totta?”

Se on iso askel viidettä vuotta taisteluaan käyvälle Webbille, joka on kertaalleen aiemmin hyväksytty rekisteröidyksi lääkekannabispotilaaksi.

Hän sai alkuperäisen hyväksynnän 2004, mutta luopui siitä, kun 2006 hänet poistettiin ohjelmasta hänen jätettyään maksamatta noin 500 dollarin kuukausittaiset kustannukset.

Webbin sanojen mukaan hinta oli hänen rajoitetulle eläkkeelleen liian kova. Kun hän alkoi kasvattaa itse, poliisi ratsasi hänet.

”Monille tämä lääke on paljon tehokkaampaa kuin saatavilla oleva vaihtoehdot, ja vähemmillä negatiivisilla sivuvaikutuksilla. On erittäin tärkeää, että tämän lääkkeen kulut korvataan niille, joilla on siihen tarve”, Canadians for Safe Access potilaiden tukijärjestön puheenjohtaja Rielle Capler sanoi.

Lähde:

http://www.bclocalnews.com/vancouver_island_north/comoxvalleyrecord/news/44810882.html


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: