Alkoholi kaksi kertaa kannabista haitallisempaa

6 11 2011

Britannian psykofarmakologian yhdistyksen julkaisemassa Psychopharmacology -lehdessä kerrottiin hiljattain tutkimuksesta, jonka mukaan alkoholin kulutuksesta aiheutuu paljon enemmän haittaa yksittäiselle käyttäjälle sekä yhteiskunnalle kuin kannabiksen käytöstä. Tutkijoiden mukaan alkoholin käytöstä olisi enemmän haittoja vaikka kannabis olisi laillista. Tutkimuksen perusteella suositeltiin näyttöön perustuvaa ja yhtenäisempää huumausainepolitiikkaa. 

Tutkijat Lontoon Imperial Collegessa arvioivat alkoholin ja kannabiksen aiheuttamia suhteellisia fyysisiä, psyykkisiä sekä sosiaalisia haittoja. Tutkijat kertoivat, kuinka kannabiksen polttaminen voi etenkin pitkällä aikavälillä edistää joitakin mahdollisia haitallisia terveysvaikutuksia esimerkiksi keuhkoissa, verenkiertoelimistössä sekä tiettyjen mielenterveyssairauksien riskien pahenemista. Sen sijaan he kuvailivat alkoholia myrkyllisenä aineena, joka on vastuussa noin viidestä prosentista ”kaikista maailman taudeista”.

Tutkijat kertoivat kuinka ”suora vertailu alkoholin ja kannabiksen välillä osoitti, että alkoholia voidaan pitää kaksi kertaa kannabista haitallisempana yksittäistä käyttäjää kohtaan, ja viisi kertaa kannabista haitallisempana muita kohtaan ( sosiaalinen haitallisuus ). Jokainen huume aiheuttaa haittoja, ja vaikkakin kannabis oli muutamassa kohdassa alkoholia haitallisempi, tutkimuksen perusteella voidaan sanoa kannabiksen aiheuttavan alkoholia vähemmän haittoja käyttäjilleen vaikka sen saatavuutta ei estettäisi lailla”.

He päättelivät havaintojen korostavan tarvetta ”yhtenäiselle, tieteelliseen näyttöön perustuvalle huumausainepolitiikalle, joka antaa yksilöille mahdollisuuden tehdä tietoon perustuvia päätöksia huumeiden käytön sekä sen seuraamuksien suhteen”.

Lähde:

NORML


Toiminnot

Tietoja

8 responses

24 11 2011
Nimetön

“yhtenäiselle, tieteelliseen näyttöön perustuvalle huumausainepolitiikalle, joka antaa yksilöille mahdollisuuden tehdä tietoon perustuvia päätöksia huumeiden käytön sekä sen seuraamuksien suhteen”.

osuva lause ja näinhän sen kuuluisikin olla. Suomessa ei jostain syystä vain pystytä näin ajattelemaan sielä korkeammalla. Aivopestään ihmisiä väitteillä ”ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa” ja muulla sekundalla.

24 11 2011
Heidi Immonen

!!

25 11 2011
Nimetön

Muistanko koulussa oli huumevalistusta niin sanottiin just toi et ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa. Kuka vitun idiootti sitä menee hihaan nakkaamaan 😀

11 07 2012
Nimetön

kannabista poltetaan

25 11 2011
Nimetön

agreed! Ton ekan nimettömän kanssa samaa mieltä.

25 11 2011
Nimetön

Lailliseks vaan prkl

25 11 2011
Wääk

”voidaan sanoa kannabiksen aiheuttavan alkoholia vähemmän haittoja käyttäjilleen vaikka sen saatavuutta ei estettäisi lailla”

Suomennettuna, ”Kannabis aiheuttaa alkoholia vähemmän haittoja VAIKKA se ei olisi laitonta. Jos se olisi laillista, seuraisi lisää ongelmia, mutta silti alkoholia vähemmän”

Js kannabis olisi laillista, se aiheuttaisi enemmän haittoja, miksi? Eiköhän se laittomuus ja siitä koituvat ongelmat ole aika suuria haittoja? Kenenkään mielestä ei ole haitta se, että sitä nautintoainetta pitää etsiä kissojen ja koirien kanssa, varovaisuutta noudattaen, ettei kukaan väärä saa vihiä hommasta. Entä se, että ne piirit, josta huumausaineet saadaan, on yleensä väkivaltaisia ja rikollisia. Se että niissä piireistä yleensä myydään paljon vaarallisempaa ja kovempaa kamaa. Eikö se aiheuta yhteiskunnallisiakin ongelmia, kun joudutaan mm. käyttämään poliisia ja tullia huumausainerikosten estämiseksi? (Mitä tosin jouduttaisiin tekemään kannabiksen laillistamisenkin jälkeen, muiden huumausaineiden osalta)
Entä mitä ongelmia laillisuus sitten aiheuttaisi? Sen että osa kansasta (lue nuoriso) vaihtaisi kaljan kannabikseen (joka artikkelin perusteella on kaksi kertaa parempi vaihtoehto). Mitä tästä sitten seuraisi? Se, että ihmiset polttaisivat pilveä ennemmin kuin joisivat alkoholia, joku nyt spekuloi, että pilvenpolttajat rupeavat käyttämään aina vain kovempaa kamaa. No miksi niin ei voi käydä kaljan kanssa? Ensin kitataan kaljaa, sitten viiniä, viinaa ja lopuksi vaihdetaan huumeisiin?

Kummallinen lause, mutta muuten mielenkiintoinen juttu.

25 11 2011
Mika Äpi Rissanen

niimpä!!!!!!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: