Vyöruusun aiheuttama kipu helpottui kannabinoidien ulkoisella annostelulla

30 09 2009

Kannabis voi auttaa vaivoihin myös ulkoisesti nautittuna. Uusin todiste tästä saatiin saksalaisilta tutkijoilta koskien vyöruusun aiheuttamaan kipua.

Muensterin yliopiston ihotautien klinikan tutkijat tutkivat kannabinoidien vaikutusta ulkoisesti annosteltuna vyöruusun aiheuttamaan krooniseen kipuun. Tarkoituksena oli aktivoida kannabinoidireseptoreja ulkoisella hoidolla.

Tutkimus järjestettiin avoimena kokeena, jossa sekä tutkijat että tutkittavat tiesivät mitä heille annostellaan. Mukana oli kahdeksan potilasta, jotka kärsivät vyöruusun aiheuttamasta kolmoishermosärystä. Heille annosteltiin voidetta, joka sisälsi endokannabinoidi palmitoyylietanoliamidia.

Herpes_zoster_chest

Oireiden kehitystä mitattiin visuaalisella analogisella taulukolla.

Viisi kahdeksasta potilaasta (62,5 %) sai keskimääräisesti 88 % lievityksen kipuunsa. Kaikki potilaas sietivät hyvin terapiaa. Epämiellyttäviä tuntemuksia tai haittavaikutuksia ei esiintynyt. Tutkijat päättelivät, että ”ajankohtaiset kannabinoidireseptoriagonistit ovat tehokas ja hyvin siedetty liitännäishoidon vaihtoehto kolmoishermosäryn hoitoon”.

Voidetta on jo saatavilla Saksan lääkemarkkinoilta kauppanimellä Physiogel A.I. Crème ja sitä käytetään pääasiassa kutinaan ja syyhyyn. Suomessa myydään samannimistä tuotetta, mutta siinä ei ole endokannabinoideja.

Lähteet:


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19744255

http://www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/fulltext/122594424/HTMLSTART?CRETRY=1&SRETRY=0


Toiminnot

Information

Yksi vastaus

30 09 2009
Pep

Tuota saa Suomen apteekistakin! Ainakin itse ostanut purkin tuota rasvaa, ja hyvin tuntuu auttavan kutinaan.

Jätä kommentti