Uusi yhdysvaltalaistutkimus vahvistaa kannabiksen suojaavan syövältä myös poltettuna

2 09 2009

Vuonna 1974 Virginian yliopiston tutkijat huomasivat jotain epätodennäköiseltä vaikuttavaa.

Kannabiksella, joka kiellettiin Yhdysvalloissa vuonna 1937 ja jota Nixonin hallitus demonisoi myöhemmin 1968, oli odottamaton ominaisuus: se rajoitti keuhkosyöpäsolujen kasvua.

Vieläkin yllättävämpää oli hallituksen reaktio: tahallinen tiedottomuus ja haluttomuus jatkotutkimuksiin. Tuloksista mainittiin aikoinaan lyhyesti uutisissa, mutta Carterin hallituksen käsissä kannabiksesta tuli lapsipuoli tieteellisen tutkimuksen osalta.

Kuten mitä tahansa rakkaudetonta lapsipuolta, kannabista kohdeltiin omilla säännöillä, ja siitä tehtiin yleinen syntipukki yhteiskunnan epäkohtiin.

Kannabista kuitenkin tutkittiin vielä, mutta rahoituksen tutkimukseen sai vain, jos tutkimuksen tarkoituksena oli todistaa haittoja. Cannabis sativan syöpää parantavat ominaisuudet tulivat julkisuuteen vasta tohtori Raphael Mechoulamin Israelissa, ja tohtori Manuel Guzmanin Espanjassa tekemän uraauurtavan työn ansiosta.

big_bud_marijuana

Vielä häiritsevämpää on, että Yhdysvaltain hallitus itse asiassa teki salaisen jatkotutkimuksen Virginian löydöksille 90-luvun puolivälissä. Kun se ainoastaan vahvisti vuoden 1974 tutkimuksen tuloksia ja osoitti, että THC (yksi kannabiksen keskeisimmistä vaikuttavimmista aineista – ja juuri se, jota hallitus rakastaa vihata), suojeli hiiriä syövältä, yritettiin tulokset haudata. Onneksi tutkimuksesta vuoti luonnos AIDS Treatment News -lehdelle, ja media pelasti jutun. Paul Armentanon, NORML:n apulaisjohtajan, erinomainen artikkeli kattaa tämän osan Yhdysvaltojen häpeällisestä historiasta.

Vuonna 2003 asia alkoi olla jo yleisempää tietoa ja nopea haku PubMed:sta löytää ainakin 262 tulosta hakusanoilla ”cannabis and cancer” (suom. ”kannabis ja syöpä”). Mutta vielä tänäkin vuonna, Yhdysvaltain hallitus rahoittaa edelleen vain tutkimuksia, joiden tarkoitus on todistaa kannabiksen aiheuttavan syöpää. Todella virheellinen tutkimus, joka pyrki linkittämään kannabiksen polttamisen kivessyöpään, kuuluu tähän kategoriaan.

Vuonna 2008, kaksi vuotta tohtori Donald Tashkinin tutkimuksen jälkeen joka osoitti, että kannabis ei ainoastaan ollut aiheuttamatta syöpää, vaan näytti jopa suojaavan siltä, kolme arvostettua tohtoria tutkimusryhmästä tunsi velvollisuudekseen kirjoittaa European Respiratory Journal -lehdelle kumotakseen uusiseelantilaisen tutkimuksen, joka väitti kannabiksen polttamisen nostavan keuhkosyöpäriskiä.

Nyt, tämän kuun Cancer Prevention Research Journal -julkaisusta voi lukea tutkimuksen, joka osoittaa, että krooninen ja pitkäaikainen kannabiksen käyttö itse asiassa pienentää pään ja kaulan syöpien esiintyvyyttä. Tarkemmin sanottuna: ”10–20 vuotta kannabiksen käyttöä liittyi huomattavasti pienentyneeseen riskiin sairastua pään ja kaulan alueen syöpiin.”

Oletko vihainen tietäessäsi tämän? Sinun pitäisi olla. Tiedät varmaankin jonkun, jolla on syöpä. Tai jonkun, joka on kuollut siihen. Luultavasti et ole myöskään kuullut aiheesta sanaakaan valtamediasta.

On jo aika heittää kieltolain politiikka sivuun ja alkaa antaa kovan tieteen soveltaa kannabista, joka vaikuttaa olevan poikkeuksellinen uusi aikakausi syövän hoidossa ja parantamisessa.

Ja me tarvitsemme kaikki mahdolliset ihmiset sanomaan yhdessä: Aika on nyt!

Lähde:

http://www.nowpublic.com/health/new-us-study-affirms-smoked-marijuana-protects-against-cancer


Toiminnot

Tietoja

7 responses

2 09 2009
Ganjza

Jep jep!
Miettikääpä sitä. Laillista vai ei. Kuka on uhri jos polttaa omaa budii?

2 09 2009
felix

isänihän kuoli rintasyöpään todella nuorena. kiitos yhdysvallat ja war against drugs

2 09 2009
Dlew

Kiva pikkuserkku kuoli just vuos sit keuhkosyöpää ja ikää oli 20+. Eli jenkit on mulle yhen pikkuserkun velkaa. Meillä vissii suvus periytyvä ongelma. Kävin vaa miettii, et mitä jos oon itte selvinny tietämättä syöväst hitin ansiosta? Hullua, että pitää rikkoo lakii jos haluu päihittää syövän. Tän jutun jälkee laki tuntuu yhä enemmän vain suositukselta. Miten melkein kaikki valtiot kumartaa juuri sitä idiootteja täynnä olevaa valtiota päin?

2 09 2009
ooke

Mitä muutakaan tähän voi todeta kuin, että elämme SAIRAAN SAIRAASSA maailmassa. En voi välttyä sanomasta, että jenkkihallinto ja sen toimet ovat tämän maapallon akuutti syöpä, joka leviää ja tappaa isäntänsä pikkuhiljaa, eli meidät maailman kansat. Ja meidän pikkuhallinto lammasmaisine päättäjineen on etäispesäke, alati jenkkejä nuoleskeleva sikolätti ”anteeksi siat, että heitän lokaa lajinne päälle”. Kaiken tämän perseilyn takana on rahanvalta ja mihinkäs sen mätä ja kuvottava löyhkä meidät johtaa ”tiedätte varmaan”?

Mitä tulee tähän meidän demokratiaan, jossa viranomaiset jatkuvasti, vaivihkaa kaventaa meidän oikeuksiamme IHMISOLENTOINA omaan itseemme, kehoomme ja mieleemme, ja kannabiksen käyttökielto on varsin oiva esimerkki siitä. Siis voitteko ajatella, että ME AIKUSET emme saa päättä mitä me teemme itsellemme, ja mitä käytämme ”ristus ja perkele sentään, tasa-arvon kunniaksi”. Tässä demokratiassa ei kansalla ole mitään sanomista, mitä vaaleihin tulee. Äänestääpä ketä tahansa, niin totuus on se, että se joka maksaa eniiten lampaillemme, sen hyväksi lait säädetään, tämä pätee niin täällä Suomessa kuin EU tasolla.

Mielestäni ainoa HUUME, joka tulisi kieltää lailla on VALTA, kun sitä aina käytetään väärin.

Veikkaampa että tulevaisuudessa, kun ihmiset ymmärtää oman arvonsa, niin ihmisen vapaus omaan itseensä tulee olemaan kova sana. Ja siinä kisassa läsinmaiset valtiot on todennäköisesti häntäpäässä. Niinpä tänään me olemme vain KULUTTAJIA, ja tuo määritelmä kertoo kaiken mikä on meidän ainoa tehtävä tässä sairaassa maailmassa ;).

Suomen oikeusjärjestelmä ”olkaa hyvä”:
http://keronen.blogspot.com/2009/07/suomen-lapimadasta-ja-puhtaasti.html

Juttua valioista yleensä:
http://keronen.blogspot.com/2009/08/valtio-on-sita-vaarallisempi-mita.html

PS. Katsokaa alapuolella olevat videot avoimin mielin.

Graham Hancock – Plant Teachers:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=E88805FB9BB1EFD0

Graham Hancock – Shamanism Aliens & Ayahuasca:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=CFFCFC5C2C73CD93

Graham Hancock – Supernatural:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=3B96948763D51186

Graham Hancock – Lost, Ancient Civilizations:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=03EE4ADB1E3A9041

14 09 2009
Kannabis pysäytti eturauhassyövän kasvun « Kannabisuutiset

[…] Kannabisuutiset haluaisi kuitenkin muistuttaa myös tuoreesta yhdysvaltalaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan kannabis suojaa syövältä myös poltettuna. Cancer Prevention Research Journal -julkaisusta voi lukea tutkimuksen, joka osoittaa, että krooninen ja pitkäaikainen kannabiksen käyttö itse asiassa pienentää pään ja kaulan syöpien esiintyvyyttä. Voit lukea uutisen tutkimuksesta täältä. […]

17 09 2009
karmagril

Tuntuu kyllä pahalta että hyväksi osoitettu hoito kielletään sitä tarvitsevilta. Toivotaan että uudet sukupolvet tajuavat kannabiksen edut.
Ganja, Kemoterapia tai vahvat opiaatit eivät ystävääni rajulta syövältä pelastaneet, mutta ganja ainakin helpotti hänen kipujaan ilman sen suurempia sivuvaikutuksia (vrt.opiaatit.). The greatest fuckin medicine ever.

25 01 2014
Mary Jane

täällä kommentoijilla jotain päässä vikaa kun ei luetun ymmärtäminen luonnistu? eihän kannabis mitään syöpää estä vaan ehkä pienentää sen riskiä.. pienentynyt riski ei tarkoita sitä että se parantaa tai ehkäisee syöpää. voit ihan hyvin silti saada sen syövän poltit sitten yhden sätkän tai heikin viikossa eli tämä tutkimus ei nyt oikein puolla mitään..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: