Merkittäviä sijoituksia GW Pharmaceuticalsiin USA:n terveydenhuollon jättisijoittajalta

18 08 2009

Jo yli miljardin markkinoille, erityisesti terveydenhoitoon, sijoittanut sijoitusyhtiö on ostanut merkittävän osuuden kannabikseen pohjautuvien lääkkeiden tuottajasta.

GW Pharmaceuticals voitti merkittävän hyväksynnän kannabispohjaisille lääkkeilleen 6. elokuuta, kun yhdysvaltalainen sijoittaja Great Point Partners osti useiden miljoonien potin yhtiötä. Tämä lähetti GW:n kurssin jyrkkään nousuun.

pot-spray-inside

GW on brittiläinen yhtiö ja se kasvattaa kannabiskasveja salaisessa paikassa tuottaakseen niistä kannabistiivistettä, Sativexia. Yhtiön edustaja arveli muiden institutionaalisten sijoittajien seuraavan Great Pointin esimerkkiä ja ostavan osuuksia yhtiöstä.

”Nähtävästi Great Point on – – usein nähty varainkeruun johtajana ja pioneerina, joten ihmiset tarkkailevat mitä nämä sijoittajat tekevät ja päätyvät seuraamaan”,  kauppaa analysoi Paul Cuddon Reutersille.

Aiemmin GW sanoi keränneensä 11,2 miljoonaa dollaria (noin 7,9 miljoonaa euroa) myymällä uusia osakkeita M&G Investment Managementille, joka on ennestään GW:n suurin institutionaalinen osakkeenomistaja.

Great Point, joka hankki spontaanisti merkittävän osuuden GW:n osakkeita, aikoo ostaa 7,6 miljoonaa uutta osaketta 78 pennyn kappalehintaan (kaupan arvo noin 6,8 miljoonaa euroa eli noin 9,7 miljoonaa dollaria).

Great Pointin perustaja David Kroin sanoi lausunnossaan: ”Great Point on seurannut GW:tä jo jonkin aikaa ja on tunnistanut sen pakottavaksi sijoitustilaisuudeksi, johtuen erityisesti viimeaikaisista vahvoista kliinisistä näytöistä Sativexin suhteen.”

Lähteet:

http://www.reuters.com/article/americasMergersNews/idUSL616774120090806

http://www.gwpharm.com/

http://www.gppfunds.com/index.html

Katso myös uutisemme GW Pharma sai nostetta Sativexin menestyksestä ja GW Pharma jätti lupahakemuksen lääkkeelleen MS-tautiin.


Toiminnot

Tietoja

2 responses

18 08 2009
ooke

Niinpä niin. Täytynee taas jälleen kerran todeta, että ”innovatiivinen / kekseliäs” Suomi tulee tapansa mukaan jälkijunassa tässäkin hommassa. Meidän umpiluupäiset poliittiset ”lainsäätäjät” päättäjämme elävät vieläkin Kekkosen aikaisessa huumevalistuksen harhassa, taikka jotkin tahot ovat void€ll€€t päättäjämme siten, että ovat saaneet itselleen suotuisan lainsäädännön. Kaiken kaikkiaan suomessa päättäjät ovat varsin kapeakatseisia, jolloin he aiheuttavat Suomelle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Heitetäämpäs pieni viso ilmoille: Suomalaiset lääkeyritykset rupeaisivat kiireenvilkkaa tutkimaan esim. kannabista ja sen lääkinnällisiä ominaisuuksia. Ja rupeasivat valmistamaan / uuttamaan siitä esim. hamppuöljyä syöpää vastaan. Tätä hamppuöljyä voisi sitten hakea vaikka apteekista reseptillä. Raha jäisi todennäköisesti suomeen.

Karu todellisuus on kuitenkin se, että jenkit taas tapansa mukaan kahmii leijonan osan uusista lääkekeksinnöistä ja patentoivat ne, ja tämä tuulipukukansa maksaa tapansa mukaan itsensä kipeäksi, ja rahat valuvat rajojen ulkopuolelle. Rakas eliitti ”Suuret aploodit lainsäätäjille ja kolminkertainen eläköön huuto perään”, te olette ansainneet sen verorahoilla kustannetun suojatyöpaikan ;). Selvästikkin olette suomalaisten asialla, tai ainakin meidän kukkarolla.

Sanokaa minulle, mikä hitto tätä meidän suomea oikeen vaivaa, että asiat ovat tällä tolalla? Sitten ihmetellään, miksi Suomessa ihmiset riistävät oman henkensä tavallista useammin suhteutettuna muuhun maailmaan. Olisikohan syynä valtionhallinto, joka on suoraan kopioitu suoraan neuvostoliitosta, ja jenkkityylinen uusliberalismi talousmallina. Ei voi kuin todeta että RISTUS JA PERKELE ”tasa-arvon kunniaksi” mikä soppa……..

Ja sitten lopuksi, muistakaa arvon ihmiset, te ette ole ihmisiä vaan kuluttajia tässä maailmassa.

PS. Tuli kieltämättä aika räväkkää tekstiä.

18 08 2009
ooke

Vielä pikkuisen lisää vuodatusta Suomen nykytilasta.

Alla olevassa linkissä on todennäköisesti syy siihen, miksei suomeen saa tilata internetin kautta esim. Kissankysi ”Uncaria Tomentosa” nimistä kasvia.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/08/24945&sort=false

Kissankynsi

http://www.rain-tree.com/catclaw.htm

Naapurin ukko olisi kokeilut ko. kasvia omaan syöpäänsä. Saapas nähdä onko hän enää vuoden päästä keskuudessamme. Ja on se kumma ettei ihminen ”kröhöm” siis kuluttaja saa valita IHAN ITSE omaa lääkitystään. Vaan toisaalta on sallittua pumpata kuluttajat täyteen myrkk.. siis lääkkeitä. Jokainen kielletty hoito(muoto/keino) tahraa mielestäni lääkelaitoksen kädet, syöpään ja muihin sairauksiin kuolleiden vereen. Rahan takia, valitettavasti.

Elämmekö me vapaassa maassa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: