Kroatian korkein oikeus sallii kannabiksen sotaveteraanille

11 06 2009

Kroatian korkein oikeus on kumonnut valituksen johdosta vankeustuomion, joka oli langetettu sotaveteraanille, joka käytti kannabista hermojensa rauhoittamiseen. Oikeuden mukaan hänen aineen käyttönsä PTSD:n (posttraumaattinen stressioireyhtymä) hoitoon oli oikeutettua.

Teknisesti ottaen korkein oikeus julisti, että miehen kannabiksen käyttö oli ”merkityksetön teko” Kroatian lain mukaan. Niinpä häntä ei voinut syyttää siitä.

Croatia

Kroatialaisen median ”KD”:ksi nimeämä mies oli tietojen mukaan yksi 18 000:sta vuosien 1991–95 sodan veteraaneista.

Miehen kotikaupungin Virovitican oikeus tuomitsi hänet vankeuteen – kuten Kroatian ankarilla oikeuksilla on tapana huumeiden käytön ollessa kyseessä – kannabiskasvien kasvattamisesta ja 67 kannabisgramman hallussapidosta.

Mies valitti tuomiosta ja korkein oikeus kumosi sen kesäkuun alussa ilmoittaen, että ”on ottanut huomioon, että syytetty kärsii PTSD:stä ja … että kannabis rentouttaa häntä ja auttaa häntä selviytymään psykologista ongelmista.”

Vaikka tapaus nähdään ennakkotapauksena sotaveteraanien PTSD-jutuissa, tiedotusvälineet raportoivat auktoriteettien painottaneen, että tiukat rangaistukset huumeiden kasvatuksesta, myymisestä ja käytöstä ovat edelleen voimassa.

Lähde:

http://www.sofiaecho.com/2009/06/09/732861_croatian-supreme-court-allows-marijuana-for-stressed-out-war-veteran


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: