THC voi parantaa skitsofrenian oireita

26 05 2009

Kannabiksen psykoaktiivinen ainesosa THC paransi skitsofrenian oireita muutamilla potilailla kliinisesti tutkituissa tapauksissa.

Schizophrenia

New Yorkissa sijaitsevan Rocklandin psykiatrisen keskuksen tutkijat raportoivat skitsofenian oireiden parantumista neljällä potilaalla, jotka saivat oraalisesti synteettistä THC:ta (dronabinol). Tutkimukset aloitettiin sen jälkeen, kun yhdellä potilaalla havaittiin dramaattinen parannus voinnissa.

31-vuotta psykiatrina toimineen Glenn Schwarczin johtama tutkijaryhmä havaitsi, että kolmella viidestä potilaasta THC paransi oireita. Tutkituilla oli vakava krooninen skitsofrenia, ja tutkimusta edeltäviä itseraportoituja kokemuksia kannabiksen tuomasta avusta skitsofreniaan.

Tutkijat valitsivat vain potilaita joilla oli vakava, vaikeasti parannettava ja ärsykkeitä vastaanottamaton tila, jotta tutkimuksen hyödyt varmasti peittoaisivat mahdolliset riskit. Tutkimukseen oli 200 halukasta kroonista psykoosipotilasta, mutta vain viisi täytti vaaditut ehdot.

Dronabinolia annettiin aluksi 2,5 milligrammaa kaksi kertaa päivässä ja annos nostettiin 5 milligrammaan toisella viikolla ja 10 milligrammaan kolmannella viikolla. Mitään merkittäviä sivuvaikutuksia ei havaittu. Yksi potilaista vaati kahdeksan viikkoa saavuttaakseen merkittävää paranemista, kun muiden tila koheni lyhyemmässä ajassa.

”Tämä parannus näyttää olleen psykoottisten ydinoireiden vähentyminen kolmella neljästä vastaajasta. Ei vain tuntemattomista syistä johtuvaa rauhoittumista”, tutkijat huomauttivat.

Tulokset ehdottavat, että ”kannabinoidien rooli psykoosissa voi olla paljon monimutkaisempi kuin aiemmin on ajateltu. Ne avaavat uuden mahdollisen roolin kannabinoideille skitsofrenian hoidossa.” Tutkimus julkaistiin Journal of Clinical Psychopharmacology -lehden kesäkuun 2009 numerossa.

Lähde:

http://journals.lww.com/psychopharmacology/Abstract/2009/06000/Synthetic__DELTA__9_Tetrahydrocannabinol.10.aspx


Toiminnot

Tietoja

Yksi vastaus

4 02 2010
Totuus kannabiksesta - MS-potilas

[…] THC voi parantaa skitsofrenian oireita […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: