Lääkekannabis läntisessä Coloradossa

2 05 2009

Syövästä, MS-taudista tai muista vaikeista sairauksista kärsivät käyttävät joskus kannabista kivunlievitykseen, oireiden hoitamiseen tai muiden hoitojen sivuvaikutusten hoitamiseen.

Uusi Terapeuttinen yrttikeskus (Therapeutic Herbal Center) avaa ovensa pian Grand Junctionissa. Omistajat toivovat tuovansa helpotusta niille, jotka kärsivät vaikeista taudeista tai oireista.

Yritys toimii vain potilaiden kanssa, joilla on oikeutettu lääkinnällinen tarve. Kannabista luovutetaan vain potilaille, joilla on lääkärin suositus ja Coloradon osavaltion myöntämä lääkekannabiskortti.

”Haluamme vain ihmisten tietävän, että he voivat saada lääkkeensä. Autamme myös niitä, jotka eivät tiedä, miten hankkia kortti. He voivat tulla tänne, antaa meille potilashistoriansa ja me voimme saada heidät kontaktiin lääkärin kanssa”, Gregg Davis, yksi omistajista, kertoo.

Davis sanoo, että heidän tuotteensa ovat tarkasti valvottuja ja täysin luonnonmukaisia. Hän sanoi myös, että potilaat voivat saada lääkkeensä missä muodossa tahansa, mikä parhaiten sopii yksilöllisiin tarpeisiin.

”Hamppua voi laittaa melkeinpä mihin tahansa. Voit laittaa sitä teehen tai öljyyn. Tarjoamme myös voiteita, tavallaan kuten kylmävoiteita, niitä hierotaan vammakohtaan”, Davis kertoo.

Marraskuussa 2000 Coloradon äänestäjät hyväksyivät lakiehdotuksen 20. Tämä sallii heikentävistä lääketieteellisistä tiloista kärsivän potilaan käyttää kannabista lääkärin suosituksella.

Luvanhaltijoilla on oikeus pitää hallussaan kaksi unssia (~57 grammaa) lääkinnällisiin tarkoituksiin ja enintään kuusi kasvia. Kolme voi olla kasvuvaiheessa ja kolme kukituksessa.

Kannabis on liittovaltion lain mukaan edelleen laitonta, vaikka asuisit osavaltiossa, joka sallii lääkinnällisen käytön. Uusi oikeusministeri Eric Holder on kuitenkin todennut, että liittovaltion viranomaiset eivät aio enää jahdata ja pidättää lääkekannabiksen käyttäjiä, vaan kyseessä on osavaltion päätettävissä oleva asia.

Lähde:

http://www.kjct8.com/Global/story.asp?T=T0217981


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: