Kaupungit tiukentavat sääntöjä Massachusettsin höllennettyä lakeja

30 04 2009

Paikalliset viranomaiset Masschusettsissa toivovat sulkevansa porsaanreikiä, joita heidän mukaansa syntyi, kun osavaltion äänestäjät löysäsivät tuomioita kannabiksen hallussapidolle. Nyt viranomaiset ajavat uusia tiukempia säädöksiä.

Sen jälkeen, kun äänestäjät hyväksyivät lokakuussa uuden lain, joka dekriminalisoi enintään unssin (~28 g) hallussapidon, seitsemän yhteisöä on asettanut tiukempia säädöksiä tai täyskieltoja kannabiksen julkiselle käytölle.

Useat muut yhteisöt suunnittelevat muutoksia säädöksiinsä. Uusi osavaltion laki korvasi vanhat rangaistukset, jotka määräsivät pelkästä hallussapidosta jopa kuusi kuukautta vankilaa ja 500 dollarin sakot. Nykyisellään hallussapito on rikoksen sijaan rike ja siitä voi selvitä 100 dollarin rikesakolla ja kannabiksen takavarikoinnilla. (Suomessakin on ollut jonkin aikaa mahdollista antaa hallussapidosta ja käytöstä vain huomautus tai rikesakko, vaikkakin tätä käytetään äärimmäisen harvoin -toim.huom.)

Dekriminalisoinnin kannattajat sanovat kylien ja kaupunkien kovempien rangaistusten  sivuuttavan äänestäjien tahdon. Joidenkin paikallisten viranomaisten mukaan heidän yhteisöjensä on saatava rangaistuksiin terää.

Lähde:

http://www.bostonherald.com/news/regional/view/2009_04_20_Towns_stiffen_marijuana_regs_after_Mass_eases_law/srvc=home&position=recent


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: