Lääkekannabishakemuksia aletaan hyväksyä Michiganissa

17 04 2009

Kansanterveyden yksikkö Michiganissa on alkanut käydä läpi lääkekannabiksen tunnistekorttien hakemuksia.

Se tarkoittaa erilaisia asioita erilaisille ihmisille.

Melissa Ewalt, 35, pitää vaihtoehdosta, joka hänelle on nyt tarjolla. Ewaltilla on MS-tauti, yksi niistä sairauksista, joita voidaan hoitaa kannabiksella Michiganin lääkekannabislain mukaan. Laki hyväksyttiin joulukuussa 2008, kun sitä kannatti 63 % äänestäneistä.

Ewalt sanoo käyttävänsä kannabista pääasiassa ennen sänkyyn menoa parantaakseen nukkumistaan. Samalla hän voi käyttää mahdollisimman vähän reseptilääkkeitä pysyäkseen valppaana ja pystyäkseen kanssakäymiseen 6-vuotiaan poikansa ja 14-vuotiaan tyttärensä kanssa.

Ewalt saa päivittäin ruiskeita hermoja vaurioittavan taudin hidastamiseen, ja lisäksi hän saa lääkkeitä hermokipuun, reseptillisiä kipulääkkeitä tarpeen mukaan ja lääkitystä lihasspasmeihin. Hän sanoo kehittävänsä toleranssia lääkkeilleen ja että spasmilääkkeet voivat aiheuttaa kohtauksia, jos hän lopettaa niiden käytön kesken korkean annostuksen.

”Aion todellakin käyttää kannabista, jos reseptilääkkeiden annostukset nousevat liian korkeiksi tai ne eivät enää toimi kunnolla”, hän sanoi. ”En aio jatkaa lääkitykseni koventamista esimerkiksi Oxycontiniin, joka on erittäin addiktoivaa.”

Lisää aiheesta löydät maanantain 6.4.2009 Times Heraldista.

Lähde:

http://www.thetimesherald.com/article/20090405/NEWS05/90405012/1002/NEWS01


Toiminnot

Tietoja

One response

19 04 2009
leksa

Ensinnäkin kiitokset loistavasta blogistanne. Tulee selailtua ainakin kahdesti viikossa. Ehdotus arvon toimitukselle, jotta saisimme mahtavia uutisianne valtamedian piiriin. Lähettäkää jokainen uutisenne maamme isoihin lehtiin, jos vaikka julkaisisivat. Olisi mukavaa lukea aiheesta useammin esim. hesarista.
Uskollinen lukijanne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: