Laillinen kannabiksen kasvatus muuttui laittomaksi La Pinessa

1 04 2009

60-vuotias Anita Ryan pyörittää kodissaan hoitokotia ja hän myös emännöi häitä pihamaallaan. Liiketoimintansa lisäksi Anita on myös rekisteröitynyt ja laillinen lääkekannabiksen kasvattaja. Hänen naapurinsa olivat yllättyneitä.

”En edes tiennyt, että tuota tavaraa voisi kasvattaa täällä”, sanoi naapuri Dave Rickels.

Oregonin DEA:n yksikkö kuitenkin tutki talon helmikuun lopussa ja pidätti Ryanin ja takavarikoi 67 kannabiskasvia, mikä on lähes kolminkertainen määrä verrattuna osavaltion potilaiden lupaan. Ryan kieltäytyi tulemasta kameran eteen, mutta kertoi, että ei tiennyt tehneensä mitään väärää. Hän sanoi, että hänelle ei opetettu kunnolla kasvatuksen ja jakelun sääntöjä.

Lääkekannabiskortti oikeuttaa pitämään hallussaan kuusi sukukypsää kasvia ja 18 kasvia, jotka saavat olla enintään 12 tuumaa korkeita. Yhteensä kasveja saisi siis olla 24.  Ryanilla kasveja oli 67. Potilailla on myös oikeus pitää hallussaan 24 unssia (680 grammaa) käyttökelpoista kannabista. He voivat myös ottaa vastaan lahjoituksia lamppujen ja mullan maksamiseksi, mutta eivät saa myydä lääkettään.

DEA:n tutkijoiden mukaan Ryan myi kannabista jollekulle, jolla ei ollut lääkekannabiskorttia. Syytös, jonka Ryan kiistää.

”Tämä järkyttää minua. Kuulla jotain tuollaista. En koskaan olisi uskonut, että hän tekee mitään sellaista”, sanoi naapuri Don Aamodt.

DEA:n tutkijat pidättivät Ryanin syytettynä mm. laittomasta jakelusta ja kannabiksen valmistuksesta ja hallussapidosta.

”Meillä on ollut ongelmia joissain paikoissa täällä naapurustossa. Tiedän ihmisiä, jotka myivät aineita ja muuta sellaista, mutta ei koskaan Anita. Hän on vain jalat maassa oleva rouva”, sanoi Aamodt.

Ryania ei viety vankilaan. Hänen oikeudenkäyntinsä on lähiaikoina.

Tämä tapaus sattui hiukan ennen uuden oikeusministeriön lausuntoa, joka lopettaa ratsiat lääkekannabisapteekkeihin ja lääkekannabispotilaita kohtaan. -toim.huom.

Lähde ja video tapahtumista (englanniksi):

http://kohd.com/news/local/95105


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: