Lääkekannabisapteekin omistajaa uhkaa pitkä vankilatuomio

15 03 2009

Kalifornialainen mies, joka pyöritti osavaltion lakien mukaan täysin laillista kannabisapteekkia, uhkaa saada jopa 100 vuoden tuomion liittovaltion vankilassa. Hänen tuomionsa julistetaan maaliskuussa 2009.

Charles Lynch kertoi ABC:n uutisille, että hänen San Luisin Obispo Countyn yrityksessään ei ollut mitään salamyhkäistä. Hän piti nauhanleikkaamistilaisuuden avatessaan myymälän ja liittyi kaupankäynnin kamariin (Chamber of Commerce).

Hänet kuitenkin pidätettiin liittovaltion agenttien toimesta maaliskuussa 2007.

”Kuulin paukutusta etuoveltani”, Lynch sanoi. ”Avasin oven ja noin 10–15 agenttia kilpien, luotiliivien, aseiden ja naamarien kanssa ryntäsi sisään.”

Kalifornian äänestäjät laillistivat kannabiksen lääkinnälliseen käyttöön jo 1996. Lukuiset osavaltiot ovat seuranneet joko kansanäänestyksin tai lainsäätäjien esitysten nojalla. Äänestyksiä ja esityksiä on myös meneillään esim. Minnesotassa.

Liittovaltion lait eivät kuitenkaan ole muuttuneet. Obaman hallinto on sanonut lopettavansa ratsiat kannabisapteekkeihin, jotka ovat laillisia osavaltiossa, jossa ne sijaitsevat. Tämä ei kuitenkaan pelasta Lynchia vankilalta.

John Littrell, Lynchin lakimies, sanoi kunnan sheriffin yrittäneen napata Lynchin rikkomassa lakia, mutta havaitsi hänen ja hänen työntekijöidensä olevan erittäin tarkkoja lääkärin suositusten suhteen. Littrell uskoo sheriffin laukaisseen ratsian välittämällä tiedon apteekista liittovaltion viranomaisille.

Lähde:

http://www.upi.com/Top_News/2009/03/11/Owner_of_marijuana_dispensary_faces_prison/UPI-21901236746649/


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: