Entiset presidentit: Dekriminalisoikaa kannabis

16 02 2009

Entiset presidentit Ernesto Zedillo Meksikosta, Cesar Gaviria Kolumbiasta ja Fernando Henrique Cardoso Brasiliasta vaativat kannabiksen laillistamista henkilökohtaiseen käyttöön ja muutosta huumepolitiikkaan.

Tämä vaatimus muuttaa politiikkaa esitettiin Latinalaisen Amerikan huumeiden ja demokratian komission (Latin American Commission on Drugs and Democracy) tapaamisessa.

17-jäseninen paneeli teki töitä vuoden ajan raportin eteen ja aikoo esittää raporttinsa kaikille Latinalaisen Amerikan hallituksille sekä Yhdysvalloille ja EU:lle.

Kolumbian entinen presidentti Gaviria sanoi, että aika tälle keskustelulle on nyt, erityisesti Yhdysvaltojen uuden presidentin Barack Obaman pragmaattisten avausten vuoksi. ”Ongelma on siinä, että nykyiset politiikat perustuvat ennakkoluuloihin ja pelkoon, eivät tuloksiin”, Gaviria sanoi tiedotustilaisuudessa, jossa komission suositukset esiteltiin.

”Monissa osavaltioissa Yhdysvalloissa, esimerkiksi Kaliforniassa, on alettu muuttaa politiikkaa ja sallia kannabis terapeuttisiin tarkoituksiin. Myös Washingtonissa on jonkinlaista konsensusta siitä, että nykyinen politiikkaa on epäonnistumassa”, Gaviria jatkaa.

Dekriminalisointi pitäisi yhdistää hoitoihin riippuvaisille ja julkisiin kampanjoihin väärinkäytön ehkäisemiseksi, komissio suosittelee.

”Jos emme auta niitä, jotka ovat riippuvaisia, olemme puolimatkassa, sillä he jatkavat käyttöään ja ovat valmiita pahimmillaan jopa rikoksiin rahoittaakseen käyttönsä”, Gaviria totesi.

Cardoso sanoi, että ryhmä vaatii vain kannabiksen dekriminalisointia, eikä muiden laittomien huumeiden, koska ”täytyy aloittaa jostain” ja olisi epärealistista vaatia samaa kaikille huumeille.

Kannabis valittiin, koska se kasvaa kaikissa alueen maissa (kannabis kasvaa jopa täällä kylmässä pohjolassa -toim.huom.) ja koska se on ”vähemmän haitallista”.

Vuosikymmeniä vanha henkilökohtaisen käytön kriminalisointi on epäonnistunut pysäyttämään kannabiksen kasvattamisen ja levittämisen.

Komissio kiirehti, että kaikki nykyiset oikeudenkäynnit suunnataan huumekartelleihin ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen kannabiksen käyttäjien sijaan.

Zedillo ei ollut paikalla lehdistötilaisuudessa, mutta työskenteli raportin parissa.

Tämä ilmoitus oli toinen kerta viikon sisään, kun Latinalaisessa Amerikassa viralliset tahot vaativat dekriminalisointia.

Perulainen pormestari ehdotti muutamaa päivää aiemmin, että liittovaltion hallitus laillistaisi laittomat huumeet ja ohjaisi niiden jakelun kansallisen terveysministeriön kautta.

Liman Surquillon alueen pormestari Gusto Sierra sanoi, että liittovaltion huumelaki on tekopyhä, koska se sallii joidenkin huumeiden ja kasvien hallussapidon tiettyyn rajaan asti, mutta ei sano mistä näitä saisi hankkia. Tästä uutisoi Peru 21 -uutislehti etusivullaan.

Sierra sanoi vievänsä asian valtion lakia toteuttaville viranomaisille.

Zedillo toimi Meksikon presidenttinä vuosina 1994–2000, Gaviria oli Kolumbian presidentti 1990–1994 ja Cardoso johti Brasiliaa 1995–2002.

Lähteet:

http://edition.cnn.com/2009/WORLD/americas/02/11/brazil.marijuana/index.html
http://www.shortnews.com/start.cfm?id=76999


Toiminnot

Tietoja

4 responses

4 07 2009
Meksikossa sallitaan pienten määrien hallussapito « Kannabisuutiset

[…] mediassa huomiotta jääneitä uutisia ovat mm. kannabiksen dekriminalisointi Tsekissä, Latinalaisen Amerikan entisten presidenttien vaatimus dekriminalisoida kannabis, sekä tuoreimpana YK:n raportti, jossa tuetaan […]

22 08 2009
Meksiko dekriminalisoi kaikki huumeet « Kannabisuutiset

[…] Katso myös vanhemmat uutisemme Meksikosta: Meksikossa sallitaan pienten määrien hallussapito, Meksikossa alkoi keskustelu kannabiksen laillistamisesta, Tyrehdyttäkää väkivalta, laillistakaa kannabis ja Entiset presidentit: laillistakaa kannabis. […]

17 09 2009
FCSRY1

Katsokaa tarkkaa rajomme avautumista:Uusköyhälistö jo olemassa,joten oranisoidut huumekartellit pahentavat kaupunkien tilannetta koko maailmassa.Eivätkä maaseudutkaan jää paistiion,entiset vuoristojen pojat-tytöt uusia uhreja muuttaessaan kaupunkien betonilähiöihin ”masentumaan” pitemmällä aikavälillä.Perinteiset sosiaaliset verkostot murtuvat-ja paluuta monellakaan entiseen ei enää. Laajaa muuttoliiketä ympäri maapallon!Katsotaan tarkkaan!

4 10 2009
FCSRY1

Ks. http://www.bilderberg.org (Mikä pahentanut kokonaistilannetta) GLOBAALI MARKKINATALOUS!! rajat ovat auki….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: