Lake Tahoen kannabiskollektiivi on tullut pysyäkseen

7 02 2009

South Lake Tahoessa Kaliforniassa liittovaltion agentit sulkivat lääkekannabiskollektiivin pari viikkoa sitten. Uusi kollektiivi avasi ovensa juuri ja sen pyörittäjät sanovat heidän suunnitelmanaan olevan tarjota kannabista rekisteröityneille kalifornialaisille lääkekannabispotilaille.

Tahoen hyvinvoinnin kollektiivi (Tahoe Wellness Collective) avautui Bijoun ostoskeskukseen ja tarjoaa lääkekannabista aikuisille, joilla on osavaltion lääkekannabiskortti tai lääkärin suositus.

Kollektiivin aukaiseminen on saanut suurta kannatusta South Shoren asukkailta, kertoi kollektiivin puhemies Cody Bass.

”Olemme saaneet rutkasti paikallista tukea”, kertoi Bass.

Noin 45 ihmistä on ehtinyt liittyä kollektiiviin sen avauduttua.

Kollektiivi tarjoaa myös neuvontaa ja laajan valikoiman erilaisia kursseja – mukaan lukien joogaa, kuntoharjoittelua ja vanhemmuutta – jäsenilleen osana ”hyvinvoinnin luonnollista näkökulmaa”, kollektiivin lentolehtinen mainostaa.

Kannabiksen käyttöä ei sallita 325 neliön tiloissa, joissa kollektiivi sijaitsee, mutta kollektiivi tarjoaa useaa eri kannabislaatua ja täyden listan syömäkelpoisia kannabistuotteita potilaille.

Kaupunki on kieltänyt kollektiivilta liikeluvan hankkimisen vedoten kaupungin säädökseen 32-2, joka vaatii, että kaikkien toimien on oltava paikallisten, osavaltion ja liittovaltion lain mukaisia. Kannabiksen käyttäminen – jopa lääkinnällisiin tarkoituksiin – on laitonta liittovaltion lain mukaan. Osavaltion laki taas sallii lääkekäytön ja pyrkii antamaan turvaa potilaille.

Kollektiiveja ei kuitenkaan tulkita liiketoimiksi Kalifornian pääsyyttäjän Edmund Brownin elokuussa antaman ohjeistuksen mukaan. Bassin mukaan liikeluvan kieltämisen ei siis pitäisi estää kollektiivin toimintaa.

Bass sanoi, että hän ei odota kaupungin viranomaisten valvovan säädöstä 32-2 ja hän sanoi uskovansa siihen, että uusi presidentti Barack Obama uuden hallintonsa kanssa lopettaa liittovaltion ratsiat osavaltion suojaamiin lääkekannabisapteekkeihin.

Kollektiivi sanoi olevansa valmistaunut puolustamaan itseään ja haastamaan laillisesti kaikki viranomaisten mahdolliset toimet sitä vastaan.

”Me emme ole lähdössä mihinkään, olemme täällä pysyäksemme”, Bass sanoi.

Lähde:

http://www.tahoebonanza.com/article/20090127/NEWS/901279918/1061&ParentProfile=1050&title=Lake%20Tahoe%20marijuana%20collective%20says%20it%92s%20%91here%20to%20stay%92


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: