Etelä-Dakotan lainsäätäjät saavat eteensä lääkekannabisehdotuksen

27 01 2009

Etekä-Dakotassa yhden miehen muutosliike, Bob Newland, on ilmoittanut, että hän on löytänyt lainsäätäjän tukemaan lääkekannabisaloitetta ja sen tiimoilta on kuuleminen pian.

Mahdollisesti kuuleminen on jo ennen kuun vaihdetta. Lakiesityksen tekstin voit lukea englanniksi täältä: http://www.sodaknorml.org/sdsa_files/campaign/SoDakMedCanAct09/SoDakMedCanAct.htm

Esityksen läpimeno olisi miellyttävä yllätys ja suloinen korvaus aktivisteille kuten Newland ainoassa osavaltiossa, jossa lääkekannabisesitys ei mennyt läpi äänestyksissä. Vuoden 2006 äänestyksessä lääkekannabis sai taakseen 48 % tuen. Aiemmat yritykset saada esitys menemään läpi lainsäätäjien edessä eivät edenneet minnekään ja uuden esityksen vastustajia johtaa pääsyyttääjä Larry Long (R), joka oli johtohahmoja myös vuonna 2006 lääkekannabiksen vastaisessa kampanjassa. Luonnollisestikaan syyttäjä ei ole lääkäri, vaikka hän haluaisikin tehdä päätöksiä potilaiden puolesta.

Newland yritti järjestää tapaamisen Longin kanssa keskustellakseen ”lainvalvojien huolista”, mutta Long teki selväksi, että hänen mielipiteensä lääkekannabiksen suhteen ei tule muuttumaan. Piste.

Newlandilla on myös varaehdotus valmiina, sillä hän arvelee, että republikaanit kauhistuvat ajatuksesta antaa potilaille lupa kasvattaa omat lääkkeensä, ja todennäköisesti yrittävät murskata esityksen. Varaehdotus yksinkertaisesti takaisi potilaan puolustuksen, jos hänet pidätetään tai syytetään lääkkeidensä takia.

Lähde:

http://stopthedrugwar.org/chronicle_blog/2009/jan/19/south_dakota_legislature_will_ta


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: