Kannabissiementen myynti esimerkki Irlannin demokratian toimivuudesta

25 01 2009

Dublinin siemenkauppiaat saivat virallisen tuen Irlannin hallitukselta sen jälkeen, kun terveysministeri Mary Harney ilmoitti, että hänellä ei ole suunnitelmia lakien muuttamiseksi sen suhteen, kuinka viranomaiset käsittelevät kannabiskasvin siementen myyntiä.

Kannabiksen kasvattaminen säilyy Irlannissa laittomana, mutta samaan aikaan jo kovin suuressa osassa maailmaa verhoa on aukaistu ja auringonvalo pääsee paistamaan kannabiskasveille, joita kasvatetaan helpotukseksi valtavaan määrään eri vaivoja.

Tällä hetkellä yli 25 prosentilla Yhdysvaltojen 305 miljoonasta asukkaasta on laillinen pääsy lääkekannabikseen ja ympäri Eurooppaa tuoreet jäsenvaltiot kuten Tsekin tasavalta liittyvät Alankomaiden linjaan ja tarjoavat helpomman pääsyn kannabikseen itse asiassa laskeakseen kokonaiskäyttäjämääriä.

Palataanpa Irlantiin. Siellä Eurooppa huumeista vastaan (EURAD) järjestön  puheenjohtaja Gráinne Kenny sanoi, että siementen myynnin laillisuus tarkoittaa, että ”laki on täysin typerä”. Hän sanoi, että ei ole epäilystäkään, että ihmiset jotka ostavat siemeniä hyvin usein ”kasvattavat omansa”.

Nirvanan siemenputiikin johtaja Dublinissa Jim Bellamy kuvaili siemenmyymälöiden sulkemista ”hölynpölyksi”.

”Me myymme siemeniä matkamuistoiksi osoittaaksemme, kuinka demokraattinen maa Irlanti on”, hän kertoi. ”Me myös kerromme tarkkaan ihmisille, mitä Irlannin lait sanovat”, hän jatkoi. ”Joten toivottavasti kukaan ei tee erehdyksiä.”

(Kannabissiementen myynnin salliminen on järkevää politiikkaa. Nykyisellään myynti työllistää ihmisiä, jotka maksavat veroja ja pitävät näin yhteiskuntaa pyörimässä. Vaihtoehtoisesti siementen myynti voisi olla laitonta, jolloin se jäisi ulkomaisten toimittajien sekä lakia rikkovien ja veroja maksamattomien ihmisten harteille. Laillisuus ei juuri vaikuta kaupan määrään, vain siihen hyötyykö valtio siitä mitään. -toim. huom.)

Lähde:

http://pr.cannazine.co.uk/content/view/814/1/


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: