Yhdysvaltain kannabismonopoli

22 01 2009

Jo aiemmin uutisoimme, että Yhdysvaltain huumeidenvalvontaviranomainen, DEA, antoi kovan iskun tieteelle kieltäessään Massachusettsin yliopistoa kasvattamasta kannabista tutkimuskäyttöön.

Tämä päätös tarkoittaa sitä, että Kansallinen huumeiden väärinkäytön instituutin (NIDA) saa jatkaa monopoliaan kannabiksen toimittamisessa FDA:n hyväksymille tutkimuksille. Päätös on epäasiallinen poliittinen ruiske asiaan, jonka pitäisi olla puhtaasti tieteellinen.

Lääkeyhtiöt, jotka haluaisivat kehittää kannabiksesta reseptilääkkeen, on pysäytetty heti alkuunsa instituutin monopolin takia. Jos yhtiön onnistuisi saada pääsy instituutin tarkkaan valvomalle kätkölle, käyttää miljoonia tutkimukseen ja hankkia FDA:n hyväksyntä, se joutuisi maksamaan instituutin toimittajalle sen, mitä tämä kehtaisi pyytää summan kohtuullisuudesta riippumatta. Lopputuloksena yksikään yhtiö ei investoi kannabiksen tutkimukseen.

13 osavaltiota on pakotettu kääntämään poliittista prosessiaan ja tarjoamaan lääkekannabista potilaille, joiden terveydelle se on tärkeää, jopa elintärkeää. DEA:n hiljainen hyväksyntä instituutin monopolille tarkoittaa, että tuo luku tulee vielä varmasti nousemaan.

Sairaat ihmiset, jotka haluaisivat saada lääkkeensä paikallisesta apteekista paikallisen diilerin sijaan toivovat, että Obaman johtama DEA toisi lopun tälle pitkään jatkuneelle farssille.

Lähde:

http://www.boston.com/bostonglobe/editorial_opinion/letters/articles/2009/01/19/marijuana_monopoly/


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: