Kannabisryhmä hyökkää epäoikeudenmukaista tuomiota vastaan

22 01 2009

Tukijajoukot ovat tuominneet Plymouthilaisen tuomarin ratkaisun, jossa kannabiksen puolesta kampanjoinut Stuart Wyatt joutuu valitsemaan ’kivun ja vankilan’ väliltä.

injustice_sg

Laillistakaa Kannabis Allianssi (LCA) sanoi, että ihmisiä, jotka elävät jatkuvassa kärsimyksessä, kuten 36-vuotias Wyatt, ei pitäisi rangaista lain puitteissa.

Wyatt tuomittiin kahdeksaksi kuukaudeksi vankilaan kannabiksen tuottamisesta ja 12 kuukaudeksi kannabiksen jakelusta. Tuomiot Wyatt kärsii yhtä aikaa.

Tuomari Francis Gilbert kuitenkin keskeytti vangitsemisen kahdeksi vuodeksi Plymouthin hovioikeudessa perjantaina.

Wyatt, jolla on diagnoosi kroonisesta väsymysoireyhtymästä, mutta jota myös testataan MS-taudin varalta, myönsi käyttäneensä kannabista lääkinnällisiin tarkoituksiin. Hän teki kannabiksesta usein tahnaa jota hän levitti vartalolleen.

Hän myös myönsi toimittaneensa tahnaa muille kivuista kärsiville ihmisille.

Oikeudessa kuultiin, että poliisi oli vieraillut Wyattin luona ja löytänyt kannabista ja pienen hydroponisen kasvatuslaitteiston.

”Tämä on todella röyhkeää lain väärinkäyttöä”, LCA:n puhemies kertoi.

Huumeiden väärinkäytön laki on oletettavasti luotu suojaamaan ihmisiä tiettyjen huumeiden vaaroilta, ei estämään ihmisiä kasvattamasta muutamaa kasvia helpottaakseen kipujaan ja kärsimyksiään.

Kuinka on mahdollista lähettää mies vankilaan tai kiduttaa häntä pitämällä hänet erossa kipuja lievittävistä kasveista, kun hän ei ole aiheuttanut harmia, tehnyt kenellekään pahaa tai aiheuttanut pienintäkään uhkaa?

On hyvin surullinen päivä brittiläiselle oikeudelle, kun lakia käytetään väärin tällä tavoin – kun viatonta miestä rangaistaan. Tuomari kertoi, että kukaan ei ole lain yläpuolella – tämä viimeistäänkin todistaa, että lakia täytyy nyt muuttaa.

Wyatt joutuu vankilaan, jos hän jää kiinni kannabiksen kasvattamisesta tai toimittamisesta seuraavan kahden vuoden aikana. Hän kieltäytyi oikeuden ulkopuolella kommentoimasta aikooko hän luopua lääkkeestään.

Lähde:

http://www.thisisplymouth.co.uk/news/Cannabis-group-attacks-unjust-penalty/article-623371-detail/article.html


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: