New Mexico viimeisteli lääkannabislakinsa

16 01 2009

New Mexicon osavaltion terveysvirasto hyväksyy hakemuksia voittoa tuottamattomilta yrityksiltä, jotka haluavat tuottaa ja jakaa lääkekannabista rekisteröidyille potilaille osavaltion sisällä. Potilailla on myös mahdollisuus hakea lupaa, jotta he voisivat tuottaa tarvitsemansa lääkekannabiksen itse.

286px-map_of_usa_nmsvg
Virasto ilmoitti viimeistelleensä säännökset lääkekäyttäjien tunnistamiskorteista sekä tuotannosta ja jakelusta osavaltion vuonna 2007 toimintansa aloittaneen lääkekannabisohjelman puitteissa.

”Nyt potilaat voivat hankkia lääkekannabista kroonisiin terveysongelmiinsa tavalla, joka on turvallinen ja laillinen osavaltion lakien puitteissa”, johtava terveysviranomainen Alfredo Vigil sanoi.

Laki sallii ihmisten rekisteröityä virallisiksi kannabiksen käyttäjiksi kivun tai muun heikentävän sairauden kuten syövän, glaukooman, epilepsian, MS-taudin, HIV:in/AIDS:in ja tiettyjen selkäydinvammojen vuoksi. Virasto on hyväksynyt 207 hakemusta kroonisesti sairailta potilailta, joilla on nyt lupa hankkia ja käyttää lääkekannabista.

Viraston puhenainen Deborah Busemeyer sanoi, että tuotantoon ja jakeluun liittyviä kyselyjä on tullut, mutta vielä ei yhtään hakemusta. Johtava terveysviranomainen päättää lupien määrän ja sijainnin.

”Voittoa tuottamattomaksi pyrkivällä luvanhakijalla on edessään monta suoritettavaa tehtävää… Tämä sen vuoksi, että haluamme lääkekannabiksen olevan riittävän tehokasta ja laadukasta”, Busemeyer kertoi.

Säännöksissä on myös kohta, joka suojelee ohjelmassa olevia potilaita pidätykseltä tai syyttämiseltä osavaltion toimesta.

Elokuussa 2007 paikallisen huumeiskujoukon agentit ratsasivat rekisteröidyn lääkekäyttäjän kodin ja takavarikoivat useita kannabiskasveja häneltä.

Säännökset sallivat terveysviraston vahvistaa osavaltion lainvalvojille, että joku voi pitää hallussaan kannabista täysin luvallisesti ohjelman puitteissa. ”Olemme tehneet sen, eikä se ole aiheuttanut ongelmia tai närää”, Busemeyer sanoi.

Säännöt sallivat myös osavaltion tarkkailla ihmisiä, että he noudattavat lakia. Esimerkiksi, että potilas, jolla on lupa kasvattaa lääkekannabista omaan käyttöönsä, pitää hallussaan vain sallitun määrän.

Julkiset mielipiteet aiheuttivat joitakin muutoksia ennen kuin säännöksistä tuli lopullisia.

Virasto tarkisti sääntöjä hakijan tietojen vahvistamisen osalta ja muutti hakemusmaksua kannabista tuottavien potilaiden osalta, sallien osavaltion mukauttaa maksut henkilön tulojen mukaan. Lopulliset säännöt sallivat myös potilaan pitää hallussaan yli kuusi unssia (noin 170 g) lääkekannabista, jos harjoittava lääkäri selittää, miksi suuremmat annokset ovat tarpeen.

Säädösten mukaan potilaat voivat kasvattaa neljää kypsää kasvia ja enintään 12 taimea henkilökohtaiseen käyttöön. Voittoa tuottamattomat yksityiset tuottajat voivat kasvattaa 95 kypsää kasvia sekä pitää hallussaan ”varastoa käyttökelpoista kannabista joka täyttää nykyisten potilaiden tarpeet kaikkina ajankohtina.”

Laki, joka mahdollistaa ohjelman, sallii ihmisten anoa muutoksia ja lisätä uusia sairauksia ohjelman puitteissa hoidettavien listaan.  Terveysviraston lääketieteellinen arviointiraati on suunnitellut pitävänsä seuraavan kuulemistilaisuuden Albuquerquessa 15. tammikuuta arvioidakseen muutoshakemuksia uusista sairauksista.

Virasto aikoo myös tuottaa vuosittain raportin terveyssihteerille potilaiden tarpeista ja siitä onko ne täytetty, sekä tarvitaanko osavaltion ylläpitämää tuotantoa ja jakelua.

”Halusimme säännöksiin jotain, mikä mahdollistaa arvioinnin ohjelman toimivuudesta”, Busemeyer sanoi. Viranomaiset haluavat varmistaa, että ohjelma täyttää potilaiden tarpeet sekä suojelee julkista turvallisuutta.

New Mexicon lääkekannabisohjelma: http://www.nmhealth.org/marijuana.html

Lähteet:

http://www.lcsun-news.com/new_mexico-news/ci_11422789

http://pr.cannazine.co.uk/content/view/804/27/


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: