Kannabiksesta lievemmät tuomiot Tšekissä

14 01 2009

Kannabiksen pienien määrien hallussapidosta rangaistaan jatkossa huomattavasti muita huumeita lievemmin uuden rangaistusasteikon perusteella, jonka Tšekin senaatti hyväksyi 8.1.2009.

czech_republic

Tuotannosta ja myynnistä rangaistaan maksimissaan viiden vuoden tuomiolla, ja rikoksen ollessa erittäin vakava seurauksena voi olla jopa 15 vuotta vankeutta. Huumeiden tarjoaminen lapsille tietää kymmenen vuoden tuomiota.

Uusi asteikko esittelee lievemmät rangaistukset omaan käyttöön olevan määrän hallussapidosta.

Pieni määrä luokitellaan vain rikkeeksi ja suuremmissa määrissä on mahdollista tuomita enintään vuosi vankeutta. Kannabiksen kasvattamisesta voi saada enintään kuuden kuukauden vankeusrangaistuksen.

Lakimuutos seuraa perustuslaillisen tuomioistuimen joulukuista päätöstä, jonka mukaan kannabiksen kasvatus itsessään ei ole rangaistavaa ja se ei automaattisesti tarkoita minkään huumeen valmistusta.

Hallituksen luonnostelemassa päätöksessä pieni määrä on kannabiksen kohdalla rajattu alle 20 kannabissavukkeeseen tai kolmeen kannabiskasviin.

Hallituksen päätöksen tarkoituksena on tehdä selväksi milloin huumeiden hallussapito omaan käyttöön on rangaistavaa. Tuomioistuinten ja poliisin toiminnassa on ollut eriäväisyyksiä.

Lähde:

http://praguemonitor.com/2009/01/09/punishment-marihuana-be-milder-czechs


Toiminnot

Tietoja

8 responses

14 01 2009
Tapionpoika

Onkos tuo nyt sitten käytännössä pienten määrien omaan käyttöön dekriminalisointi? Jäi vähän epäselväksi…

14 01 2009
kannabisuutiset

Käytännössä kyseessä on pienten määrien hallussapidon dekriminalisointi. Se ei ole enää rikos vaan rike. Vähän kuin punaisia päin käveleminen.

14 01 2009
Tapionpoika

Ja jos kolme kasviakin kuuluu tuohon ”pieni määrä”-rikkeen määritelmään, niin käytännössä kasvatuskin on dekriminalisoitu. Olenko oikeilla jäljillä?

15 01 2009
kannabisuutiset

Kyllä, maksimissaan kolmen kasvin kasvatus on myös dekriminalisoitu. Tsekkiä ei suotta sanota Itä-Euroopan kannabispääkaupungiksi.

21 01 2009
BeenThere

Tuossa kävin Tsekeissä joulun alla yhellä keikalla ja kyseisellä klubilla kyllä huomasi, että sielä ollaan aika vapautuneita kannabiksen suhteen, koska kokoajan pystyi haistelemaan, kun porukalla paloi jointti :).

Hienoa edistystä 🙂

4 07 2009
Meksikossa sallitaan pienten määrien hallussapito « Kannabisuutiset

[…] mediassa huomiotta jääneitä uutisia ovat mm. kannabiksen dekriminalisointi Tsekissä, Latinalaisen Amerikan entisten presidenttien vaatimus dekriminalisoida kannabis, sekä tuoreimpana […]

22 08 2009
Meksiko dekriminalisoi kaikki huumeet « Kannabisuutiset

[…] suosittelemme vielä vähälle huomiolle jääneeseen kannabiksen dekriminalisointiin Tšekeissä […]

31 10 2009
juge

Kyllä olisi jo Suomessalin korkea aika dekriminalisoida kannabis.Raaka totuus vain on se että tupakka ja alkoholi tappavat,mutta kannabis ei.Kannabiksesta on sitä paitsi mahdotonta saada yliannostus.Pilvenpolttaja tai kotikasvattaja ei ole rikollinen!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: