Kysymyksiä ja vastauksia: Dekriminalisaatio Massachusettsissa

8 01 2009

Gregory I. Massing, osavaltion turvallisuusviraston lakimies, vastaa kansalaisten kysymyksiin uuteen kannabiksen dekriminalisoivaan lakiin liittyen. Massachusettsin äänestäjät hyväksyivät lain marraskuussa ja se astui voimaan perjantaina 2.1.2009.

Kysymys: Voivatko ihmiset nyt polttaa pilveä julkisesti, kunhan heillä on alle unssi?
Vastaus: Uusi sadan dollarin rikesakon alle unssin hallussapidosta tuomitseva laki koskee myös julkista polttamista: et voi polttaa sitä pitämättä sitä hallussasi. Laki antaa kunnille mahdollisuuden säätää asetuksia tai määräyksiä, jotka tekevät julkisesta kannabiksen käytöstä rikollista.

K: Saavatko ihmiset käyttää kannabista yksityisesti?
V: Sama sadan dollarin sakko rikkomuksesta pätee yksityiseen käyttöön. Säädetty laki ei muuta unssia suurempien määrien hallussapidon rikosoikeudellisia seuraamuksia, eikä se myöskään muuta minkä tahansa kannabismäärän levittämiseen liittyviä rangaistuksia.

K: Onko laillista ostaa tai myydä pilveä?
V: Säädetty uusi laki ei tehnyt muutoksia kannabiksen levittämistä, myyntiä, salakuljettamista tai valmistamista sääteleviin lakeihin, se ei myöskään salli minkäänsuuruisen määrän hallussapitoa, jos tarkoituksena on levitys, myynti, salakuljetus tai valmistus. Yli unssin kannabista ostava voi joutua syytteeseen yli unssin hallussapidosta, mikä on yhä rikollista. Unssin tai pienemmän määrän ostajaa koskee uusi sadan dollarin rikesakko. On mahdollista, että minkä tahansa kannabismäärän ostajaa voidaan syyttää kannabiksen levittämisen suunnittelusta. Päätös syyttämisestä tällaisessa tilanteessa on kyseisen poliisiosaston ja piirikunnansyyttäjäntoimiston harkinnassa.

K: Koskevatko samat lait alaikäisiä ja aikuisia?
V: Kyllä, mutta uudessa laissa on lisäyksiä alle 18-vuotiaille, jotka pitävät hallussaan alle unssin kannabista. Tällainen on mm. vaatimus osallistumisesta huumetietoisuuskurssille. Lisätietoja englanniksi: http://tinyurl.com/8uo5nm

Lähde: http://www.boston.com/news/local/massachusetts/articles/2009/01/02/qa_decriminalizing_marijuana/


Toiminnot

Information

Jätä kommentti