Kannabiksen kannattajat paukuttavat Obaman ovea muutoksen toivossa

21 12 2008

legalizeit116 kaikkiaan 50:stä Yhdysvaltojen uudelle hallinnolle esitetystä kysymyksestä Change.gov sivustolla vaati huumelakien uudistamista. Saakohan sillä jo hetkeksi huomion?

Change.gov, tulevan Yhdysvaltain presidentin hallinnon nettisivun ”Avoinna kysymyksille” -osio on nyt sulkeutunut. Se saavutti lähes 100 000 ääntä yli 10 000 julkiseen poliittiseen kysymykseen. Kaikkein suosituimmaksi kysymykseksi Obamalle nousi seuraava:

”Harkitsetteko kannabiksen laillistamista niin, että hallitus valvoisi ja säännöstelisi sitä, verottaisi sitä, asettaisi ikärajoituksia sille ja loisi miljoonia uusia työpaikkoja sekä miljardien dollarien teollisuuden kotimaahamme?”

Sivuston mukaan ”Seuraavien päivien aikana joihinkin suosituimpiin kysymyksiin tullaan vastaamaan presidentin tiimin toimesta ja heidän vastauksensa julkaistaan sivustolla”.

Tarkoittaako tämä, että Obama aikoo vastata kansalaisten avunhuutoon kannabislakien uudistamiseksi? Vai aikooko tuleva hallinto jatkaa vaikenemisen linjaa tässäkin edistyksellisessä kysymyksessä, josta suuri yleisö, toisin kuin heidän valitsemansa johtajat, keskustelee kiivaasti ja jota he haluavat muuttaa?

Lisäksi sivuston Change.org (joka ei ole Obaman hallinnon virallinen osoite) aktiiviset äänestäjät ovat nostaneet kysymyksen ”Pitäisikö meidän laillistaa kannabiksen lääkekäyttö sekä viihdekäyttö?” sivuston selvästi suosituimmaksi ideaksi.

Sivuston mukaan äänestyksessä tulee toinen kierros (ensimmäinen kierros päättyy joulukuun 31.) tammikuussa jossa päätetään mitkä kymmenen suosituinta ideaa esitellään Obaman hallinnolle virkaanastujaispäivänä.

Lopulta vielä erittäin suositulla sivustolla Digg.com:ssa jo yli 3000 vierailijaa on antanut tukensa jotta kannabislakien uudistamisesta tulisi yksi tärkeimmistä Obaman uuden hallinnon toteuttamista muutoksista ja sitä kautta merkittävä tulonlähde valtiolle.

Vain hiukan yli kuukausi sitten Massachusettsissa ja Michiganissa osavaltion laajuiset kannabislakien uudistusta vaativat lakiesitykset saivat enemmän ääniä kuin Yhdysvaltojen pian virkaanastuva 44. presidentti. Tämä vain vahvisti sitä tietoa, että nykyisiä rankaisevia ja aataminaikaisia kannabislakeja vastustavien joukko on todella laaja ja muutos niihin laajalti toivottu. Kansallinen media ja uusi hallinto eivät kuunnelleet silloin. Kuuntelevatko he nyt?

Lähde:

http://www.alternet.org/blogs/DrugReporter/112401/


Toiminnot

Tietoja

One response

5 01 2009
makke

Eipä kannattanut obama laillistamista. 😦 😦

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: