Arseus aloittaa lääkekannabiksen toimittamisen Saksassa

11 12 2008

Belgialaisen lääkeyhtiö Arseuksen Saksan yksikkö Fagron aloittaa lääkekannabiksen jakelun Saksassa. Fagron Germanyllä on yksinoikeus lääkekannabiksen maahantuontiin ja jakeluun, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Yhtiö muistuttaa, että Fagron Nederland on ollut aktiivinen Alankomaiden lääkekannabismarkkinoilla jo vuodesta 2003.

tfs_mm_masterkushArseuksen mukaan yhä useampi saksalainen lääkäri on kiinnostunut määräämään lääkekannabista tietyille potilailleen. Kasvin käyttö lääkkeenä ei ole laillista Saksassa maan Kansallisen huume- ja lääkelaitteiden instituutin mukaan. Kuitenkin Bonnissa sijaitseva valvova viranomainen on myöntänyt luvan neljälle ihmislle hankkia lääkekannabista apteekeista elokuusta 2007 lähtien. Poikkeukset perustuvat useiden lääkäreiden suosituksiin ja pitkällisiin tutkimuksiin joissa todettiin, että mikään muu hoito ei auta. (Suomessa on mahdollista saada lääkekannabista lääkärin suosituksen ja lääkelaitoksen lupien perusteella. Lääkekannabiksen käyttäjiä on tätä nykyä n. kymmenen. – toim.huom.)

Lääkekannabiksen puolustajat kertovat kasvin lievittävän mm. AIDS-, glaukooma-, syöpä- ja MS-potilaiden kipuja ja oireita. Lääke on vielä kielletty sekä lääkkeenä että viihdekäytössä suurimmassa osassa maailmaa.

Arseuksen tuotevalikoimaan kuuluu hammaslääkärien tuoleja, sairaalasänkyjä, kirurgisia instrumentteja ja lääkinnällisiä tuotteita. Yritys tarjoaa myös IT-palveluja terveysalalle. Arseus oli aiemmin Omage Pharman tytäryhtiö ja se listautui Euronextin pörssiin Brysselissä ja Amsterdamissa lokakuussa 2007.

Lähde:

http://www.reuters.com/article/rbssHealthcareNews/idUSL89274320081208


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: