Terveyshamppu takaisin neliömetri kerrallaan

30 11 2008

Aari aarilta hamppu osoittautuu taloudellisemmaksi proteiinin lähteeksi kuin karja tai soija ja se itsessään on jo merkittävää.

Sitä voidaan kasvattaa ilman torjunta-aineiden käyttöä ja vain vähäisellä lannoitteiden määrällä. Meidän olisi suotavaa nähdä sitä kaikilla olemassa olevilla maatiloilla, sillä se myös kerää ilmasta hiilidioksidia maaperään erittäin kovalla vauhdilla.

hemp_seed

Suoraan pellolta kerättynä hamppu ei näytä sen ihmeellisemmältä kuin oljet tai heinä, mutta ehkä kaikkein tärkeinpänä sen ominaisuutena ovat siemenet, joille on monenlaista käyttöä ihmiskunnalle.

Miksi? Se on hyvä kysymys kun muistat, että hampunsiemenöljyssä on 45 ihmiselle välttämätöntä ravintoainetta, joita kehomme ei osaa valmistaa. 21 mineraalia, 13 vitamiinia, kahdeksan aminohappoa ja kaksi elintärkeää rasvahappoa.

Yhdessäkään yksittäisessa ruoka-aineessa ei ole näitä kaikkia hampunsiementä lukuunottamatta. Hampunsiemenessä on kaikki kahdeksan aminohappoa, ja siemenistä puristettu öljy on 90 prosenttisesti tyydyttymättömiä rasvahappoja ja se on eräs parhaita elintärkeiden omega-3 ja omega-6 -rasvahappojen lähteitä.

Eikä tässä edes kaikki. Välttämättömät rasvahapot eli EFA:t ovat ihmisille yhtä tärkeintä kuin vitamiinit ja mineraalit. Ravintotieteilijät viittaavat monityydyttämättömiin rasvahappoihin vitamiini K:na ja suosittelevat EFA-happoja alentamaan verenpainetta, kolesterolia ja triglyseridia.

Lähde:

http://pr.cannazine.co.uk/content/view/766/27/

Suomesta hampunsiemeniä ja öljyä saat mm. seuraavista osoitteista: http://finola.com ja http://www.hempseedoil.fi sekä http://www.ekolo.net


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: