Ehdotus 1: Lääkekannabis voi auttaa vakavasti sairaita

12 11 2008

Ehdotus 1 Michiganin marraskuun neljännen äänestyksessä sallisi kannabiksen laillisen käytön lääkinnällisiin tarkoituksiin. Se on herättänyt yllättävän vähän keskustelua, monen järjestön ja virkamiehen, mm. kuvernööri Jennifer Granholmin ja pääsyyttäjä Michael Coxin, vastustuksesta huolimatta.

Jos kyselyihin on luottamista, useimmat äänestäjät eivät pidä lääkekannabista radikaalina vaan pikemminkin järkevänä tekona, joka sallisi vakavasti sairaiden ihmisten hyötyvän kannabiksen hyödyllisistä ominaisuuksista kuten pahoinvoinnin ja kivun lievittämisestä muiden lisäksi. Olemme samaa mieltä.

Ehdotus sallisi lääkärin suositella kannabista potilaille, jotka kärsivät taudeista kuten syöpä, glaukooma, HIV, AIDS, hepatiitti C, MS-tauti ja monista muista vaikeista ja kivuliaista tiloista. Potilaiden täytyisi rekisteröityä osavaltiolle, jotta he voisivat laillisesti ostaa, kasvattaa ja käyttää pieniä määriä kannabista ilman pelkoa osavaltion rangaistuksista. Liittovaltion kielto pysyisi ennalleen, joskin DEA:n virkailijat ovat ilmaisseet, että heillä on suurempiakin huolia kuin syyttää liittovaltion oikeudessa sairaita ihmisiä, jotka käyttävät lääkärin hyväksymää kannabista.

Jotkut vastustajat sanovat, että ehdotus 1 lisäisi Michiganin aineiden ongelmakäyttöä. Olemme eri mieltä. Kannabista saavat jo nyt erittäin helposti, jos haluaa käyttää tai väärinkäyttää sitä laittomasti.

Kuitenkaan se ei ole kovin helposti saatavilla lakia kunnioittaville ihmisille, jotka ovat sairaita ja jotka hyötyisivät sen terapeuttisista vaikutuksista. Ehdotus 1 poistaisi tämän esteen ja uskomme, että äänestäjät hyväksyvät sen.

Lähde: http://www.battlecreekenquirer.com/article/20081019/OPINION01/810190302


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: