Äänestäjät sanoivat kyllä kannabikselle Massachusettsissa ja Michiganissa

12 11 2008

Äänestäjät tyrmäsivät Bushin huumedoktriinin. Myötätunnon politiikka on voittanut pelon politiikan.

Äänestyspäivänä Michiganista tuli 13. osavaltio, joka laillistaa lääkärin valvoman hallussapidon ja käytön. Varhaisten tulosten mukaan 63 % Michiganin äänestäjistä päätti hyväksyä Ehdotuksen 1, joka sallii osavaltion sääntelemän järjestelmän kannabiksen käytölle ja kasvatukselle tietyille potilailla.

Äänestäjät tukivat ehdotusta huolimatta korkean profiilin valheellisesta ja halpamaisesta vastustajien ajamasta kampanjasta, joka valheellisesti, väitti että ehdotus sallisi kannabiksen avoimen kaupan ”jokaisessa lähiössä, vain korttelien päässä kouluista”. (Itse asiassa Ehdotus 1 ei salli edes luvanvaraisten kannabismyymälöiden luomista.)

Michiganin uusi laki astuu voimaan neljäs joulukuuta, jolloin  lähes neljännes Yhdysvaltain kansalaisista elää osavaltioissa, jotka sallivat lääkekannabiksen laillisen käytön.

Samaan aikaan Massachusettsissa noin 65 % äänestäjistä (ja käytännössä jokainen kaupunki) päätti tukea Ehdotusta 2, joka muuttaa kannabiksen hallussapidon vain sakotettavaksi rikkeeksi. Kuten Michiganissa, äänestäjät hylkäsivät korkean profiilin valheellisen mainoskampanjan, jota vastustajat pyörittivät. He väittivät, että lakimuutos lisäisi alaikäisten huumeiden väärinkäyttöä, sallisi laajan kannabiksen salakuljetuksen, vaarantaisi työpaikkojen turvallisuuden ja nopeasti lisäisi liikenneonnettomuuksia.

Ehdotuksen 2 odotetaan tulevan voimassa olevaksi laiksi 30 päivässä – tehden Massachusettsista 13. osavaltion, joka dekriminalisoi kannabiksen henkilökohtaisen hallussapidon ja käytön. (Huomautus: Osavaltion lain mukaan poliitikoilla on mahdollisuus muuttaa uutta lakia.)

NORML juhlii molempia voittoja ja tunnustaa, ettei kumpikaan olisi ollut mahdollinen ilman ruohonjuuritason työtä molemmissa osavaltioissa. Kiitos kuuluu aktivisteille, jotka tekivät pohjatyötä molempiin kampanjoihin tekemällä sarjan samankaltaisia aloitteita viimeisten vuosien aikana.

Jälleen kerran äänestäjät hylkäsivät Bushin huumedoktriinin. He ovat hylänneet valheet, joita huumesoturit ja viranomaiset ovat esittäneet. Äänestäjät osoittivat, että totuus, myötätunto ja ensimmäisen käden tieto ovat vakuuttavimpia kuin petos ja pelottelutaktiikat niiden taholta, jotka veisivät meiltä vapautemme ja rajoittaisivat meidät häkkeihin.

Lyhyesti, kannabisyhteisö muokkaa Yhdysvaltain kannabispolitiikkaa huumetsaarin sijaan ja tiedämme, että pian miljoonat yhdysvaltalaiset heräävät parempaan, kirkkaampaan ja suvaitsevampaan tulevaisuuteen.

Lisää äänestystuloksia:

Arkansasin Fayettevillen
asukkaat äänestivät ehdotuksen #16 puolesta, joka ohjeistaa kaupungin poliisia asettamaan pienet kannabisrikkomukset vähäisen prioriteetin kysymykseksi. Ehdotus meni läpi lähes 66 % kannatuksella.

Ei kovinkaan yllättäen Kalifornian Berkeleyn asukkaat äänestivät uudestaan vahvistaakseen ehdotuksen, joka ”poistaa rajoitukset määrille, joita lääkekannabispotilaat tai lääkekannabisapteekit voivat pitää hallussaan”. Ehdotus sai 61 % kannatuksen.

Myös Havaijilla hyväksyttiin ehdotus, joka muuttaa kannabiksen poliisin näkökulmasta alhaisimman prioriteetin rikkomukseksi.

Lähteet:
http://www.alternet.org/drugreporter/106126/voters_say_yes_to_marijuana_in_massachusetts_and_michigan/
http://blog.norml.org/2008/11/05/truth-prevails/


Toiminnot

Tietoja

One response

17 04 2009
Lääkekannabishakemuksia aletaan hyväksyä Michiganissa « Kannabisuutiset

[…] Melissa Ewalt, 35, pitää vaihtoehdosta, joka hänelle on nyt tarjolla. Ewaltilla on MS-tauti, joka on eräs niistä sairauksista joita voidaan hoitaa kannabiksella Michiganin lääkekannabislain mukaan. Laki hyväksyttiin joulukuussa 2008, kun sitä kannatti 63% äänestäneistä. […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: