Ron Paulin ajatuksia hampusta

16 10 2008

Kongressiedustaja Ron Paul ottaa kantaa kannabiskysymykseen

RP: Useiden vuosikymmenien ajan käynnissä on ollut sota, johon on tuhlattu satoja miljardeja dollareita. Tätä sotaa käydään yhdysvaltain kansalaisia vastaan, eikä heidän puolestaan. Tämä sota on sota huumeita vastaan ja se on epäonnistunut täysin.

Olemme ajautuneet tilanteeseen, jossa jotkut osavaltiot sallivat kannabiksen käytön sairauden, tai sen oireiden hoitoon. Näinhän sen pitäisi ollakin, mutta sen sijaan hallitus tuomitsee sairaat ihmiset ja pyrkii pistämään heidät vankilaan. Tämä huumesota on johtanut moniin vääriin päätöksiin. Sen varjolla loukataan valinnanvapautta, oikeutta tehdä asioita omalla vastuullaan! Myös osavaltioita ja niiden lainsäädäntöä on kyseenalaistettu. Ennen kannabiksen kieltolakia, osavaltiot saivat itse päättää sen sääntelystä. Sodanaikana, kieltolain voimassaollessa, hallitus kehotti ihmisiä kasvattamaan hamppua. Siitä saatiin vaatteita, ruokaa ja lääkkeitä, mutta entä nyt? Jos kasvatat hamppua, joudut vankilaan! Olemme syystäkin hämmentyneitä ja sekaisin.

Hallituksen edustajat vetoavat siihen, että se on huume ja joku voisi polttaa sitä. Mutta tiesittekö, että päästäkseen pilveen hampulla, on jointin oltava puhelinpylvään kokoinen!

En väitä, että huumeet ovat turvallisia. Ne ovat vaarallisia ja laittomiin huumeisiin pitää suhtautua varovaisesti. Tunnustan myös reseptilääkkeiden vaarat. Hallitus vaatii mielenterveystutkimuksia kouluissa pakollisiksi ja toteaa, että 10%:lla on mielialalääkitystä vaativia ongelmia. Tämän säännöstelyn minä haluan lopettaa!

Koko hamppukysymys on mielenkiintoinen, eikä ainoastaan yksilönvapauden ja osavaltioiden oikeuksien vuoksi. Puhumme energiakriisistä ja tuemme toista energian muotoa, mutta kiellämme toisen. Ydinvoimaa vastustetaan ja etanolin tekemistä maissista tuetaan, vaikkei siinä ole ekologista järkeä. Brasilialaiset tuottavat etanolia sokeriruo’osta halvemmalla, kuin me valmistamme sitä maissista täällä. Mitä me teemme? Laitamme tulleja sille, jotta siitä tulisi kalliimpaa! On olemassa kuitenkin parempi etanolin lähde ja se sattuu olemaan hamppu.

Entäpä kannabiksen laillistaminen?

RP: Ajan aina vapautta ja perustuslaillisuutta, enkä näe mitään järkeä mahdollisten polttajien jahtaamisessa liittovaltion poliisin voimin. Ennen vuotta 1938 liittovaltio ei ollut mitenkään mukana. Uskon osavaltioiden selviävän tällaisista asioista. Olemme jo nähneet, mitä alkoholin kieltolaista aiheutui. Pelkkää rahanmenoa ja ongelmia. Lopulta olemme tilanteessa, jossa kiellämme sairaita ihmisiä käyttämästä kannabista, vaikka se auttaisi heitä. Rikomme osavaltion lakeja ja pidätämme AIDSiin tai syöpään kuolemaisillaan olevia ihmisiä jotka hyötyisivät kannabiksesta. Siinä ei ole mitään järkeä!

storyronpaul

Mihin tämä päättyy, laillistetaanko kohta esim. crack-kokaiini?

RP: Siihen lakiesityksellä ei pyritä, mutta niin 130 vuoden ajan tapahtui. Ollessani yläasteaikoina töissä apteekissa, myimme kodeiinipitoista yskänlääkettä, eikä kukaan havainnut väärinkäyttöä. Ajatus, että tarvitsemme hallituksen käskemään ihmisten ”tehdä oikein”, on järjetön. Totta kai siinä on riskinsä, mutta niin on alkoholissa ja tupakan polttamisessa. Kenen tätä pitäisi valvoa ja tehdä valinnat? Minun mielestäni ei ainakaan hallituksen, vaan yksilöiden ja vanhempien. Niin kauan, kuin muille ei aiheudu vaaraa, meidän pitäisi antaa osavaltioiden ratkaista nämä ongelmat.

Lähde:

http://www.youtube.com/watch?v=yHbihzFtyUc

Uutistiimi toivottaa Ron Paulille onnea ja menestystä valitsemallaan tiellä. Toivoisimme muidenkin korkean tason poliitikkojen uskaltavan ottaa kantaa inhimillisemmän huumausainepolitiikan puolesta.


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: